Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την κορδέλα της σεζόν έκοψε η «Μεγαλοπρεπής Πριγκίπισσα»

Majestic Princess
07 Απριλίου 2017 / 16:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρώτο ελληνικό λιμάνι η Κέρκυρα στην εναρκτήρια κρουαζιέρα του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου MAJESTIC PRINCESS.

Το λιμάνι της Κέρκυρας υποδέχθηκε το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο  Majestic Princess σαν το πρώτο ελληνικό λιμάνι της «παρθενικής» του σαιζόν και συνάμα το δεύτερο στη σειρά λιμάνι μετά το Kotor στην εναρκτήρια κρουαζιέρα του στην Αδριατική. Το 3560 χωρητικότητας επιβατών Majestic Princess είναι προγραμματισμένο στη συνέχεια να πλεύσει σε μια σειρά 7ημερων, 14ημερων, και 21ημερων ταξιδιών που αναχωρούν από Βαρκελώνη, Πειραιά-Αθήνα και τη Ρώμη πριν αναχωρήσει για την Σαγκάη περίπου στα τέλη Μαΐου, καθώς είναι το πρώτο πλοίο που χτίστηκε και σχεδιάστηκε ειδικά για την αγορά της Κίνας.

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας θέλοντας να συνδυάσει την παρουσία του νεότευκτου και επιβλητικού σε μέγεθος πλοίου (330μ - το 17ο μεγαλύτερο πλοίο παγκοσμίως) στην Κέρκυρα για την «επίσημη έναρξη» της τουριστικής σαιζόν της Κρουαζιέρας για το νησί μας, προγραμμάτισε μια σειρά από δράσεις με στόχο την καλύτερη τουριστική προβολή της Κέρκυρας και παράλληλα την αναγνώριση της ικανότητας  του προορισμού Κέρκυρα, της υποδοχής και φιλοξενίας πλοίων τέτοιου βεληνεκούς με φυσική απόρροια την οικονομική τόνωση των επιχειρήσεων του νησιού.

Συγκεκριμένα, ο ΟΛΚΕ είχε διοργανώσει και ετοιμάσει μια άρτια κάλυψη της άφιξης του από νωρίς το πρωί, από θαλάσσης, από αέρα (drone) και από έδαφος – με συνολική κάλυψη από 4 κάμερες ενώ παράλληλα στην προβλήτα των Κρουαζιεροπλοίων καλωσόριζαν τους επισκέπτες 2 τεράστια πανό. Ακολούθως στήθηκε μια «Ελληνική Γιορτή» με ελληνικούς αλλά και ντόπιους  χορούς από νέους και νέες με κερκυραϊκές ενδυμασίες που προσφέραν τοπικά εδέσματα στους επισκέπτες και των 2 κρουαζιεροπλοίων που κατέπλευσαν σήμερα στην Κέρκυρα – Majestic Princess & Viking Sky πριν την εξόρμηση τους προς την πόλη της Κέρκυρας.

Αναλυτικά, ο Οργανισμός θέλησε να γνωρίσει στους επισκέπτες το έθιμο της Τσουτσουμίδας, το λαμπερό μαντήλι της χαράς *δίνοντας στους «τολμηρούς» επισκέπτεςπου έλαβαν μέρος στην πανηγυρική ατμόσφαιρα, μια καρτ ποστάλ και μια  Τσουτσουμίδα και με αυτόν τον τρόπο να μεταφέρουν την ξεχωριστή εμπειρία που βίωσαν  κατά την ολιγόωρηπαραμονή τους στο νησί μας.

Παράλληλα ο Οργανισμός εκπροσωπούμενος από την Διευθύντρια Βασιλική Μαρτζούκου, τον Υπεύθυνο Ασφαλείας Αριστείδη Μπατσούλη, τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας Κωνσταντίνο Κουρή και άλλα στελέχη του, συνοδευόμενοι από τον τοπικό πράκτορα Γεώργιο  Αυγούστη της εταιρείας Charitos Enterprises συναντήθηκαν  με τον πλοίαρχο και  αξιωματούχους του πλοίου για την καθιερωμένη - αλλά και συνάμα ιδιαίτερη λόγω της περίστασης - ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών και δώρων.

Ο πλοίαρχος Mr. Dino Sagani με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία του Λιμένα τονίζοντας ότι η Κέρκυρα είναι το πρώτο ελληνικό λιμάνι που καταπλέει το Majestic Princess, ενημερώνοντας την ότι έχει επισκεφτεί την Κέρκυρα στο παρελθόν ως καπετάνιος των κρουαζιεροπλοίων Royal Princess &Regal Princessενώ ζήτησε να του εξηγήσουν για το έθιμο της Τσουτσουμίδας καθώς παρακολουθούσε τις εκδηλώσεις από την γέφυρα του πλοίου.
Το πλοίο στο παρθενικό του ταξίδι μετέφερε  2.888 επιβάτες στην πλειοψηφία τους Άγγλους, Κινέζους, Γιαπωνέζους, Ιταλούς, & Αμερικανούς, με συνολικά 60 εθνικότητες που επέλεξαν την εναρκτήρια Κρουαζιέρα του Majestic Princess.
 
*Είναι ο παραδοσιακός κεφαλόδεσμος της περιοχής της Μέσης Κέρκυρας. Πρόκειται για ένα σταμπωτό βαμβακερό μαντήλι με θέμα πολύχρωμα φτερά παγωνιού επάνω σε λαμπερό κόκκινο χρώμα.
Η Τσουτσουμίδα φοριέται και στο κεφάλι, αλλά η συνηθισμένη της θέση είναι να κρέμεται από τη ζώνη της πλουμιστής επίσημης φορεσιάς στις γιορτές και στα πανηγύρια. Στον χορό, οι χορεύτριες πιάνονται με τις διπλανές τους μέσω του μαντηλιού αυτού.Η τσουτσουμίδα συνδέεται με την καλή τύχη.
Στους γάμους κάποτε σκέπαζαν τα προικιά με το πολύχρωμο αυτό μαντήλι όταν τα κουβαλούσαν από το σπίτι της νύφης στου γαμπρού. Επίσης, τα έδεναν στα χάμουρα των υποζύγιων που κουβαλούσαν τα προικιά. Σήμερα, πολλές φορές δένουν μία τσουτσουμίδα στο καθρεφτάκι του αυτοκινήτου που θα μεταφέρει τη νύφη!