Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την περίοδο του Πάσχα

Πάσχα
07 Απριλίου 2017 / 12:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διαχείριση της κυκλοφορίας οχημάτων τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε την Πέμπτη

στο Ιστορικό Δημαρχείο υπό την προεδρία του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου. Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και της κίνησης των πεζών είναι τα εξής:
 
 
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Από 14.00 μ. μ διακόπτεται η κυκλοφορία από Κολώνα «Ντούγκλας», προς ΝΑΟΚ και σε όλες τις κάθετες οδούς, που ξεκινούν από Λεωφόρο Αλεξάνδρας, και οδηγούν στο Ιστορικό Κέντρο.
Από 18.00 μ. μ γίνεται σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, προς τη «Σπηλιά», και την οδό λοχαγού Βλάικου που οδηγεί στη  Λαϊκή αγορά από το ύψος των εκδοτηρίων εισιτηρίων στο Ν. Λιμάνι.

 
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Τα ίδια μέτρα θα ισχύσουν και για το Μ. Σάββατο κατά τη  διάρκεια των εκδηλώσεων το πρωί και το βράδυ.


ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Εντός του χώρου του Νέου Λιμένα (ΟΛΚΕ)
Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ)
Στα Γενικά Λύκεια (για τους  μόνιμους κατοίκους)
Στην οδό εθνικής αντιστάσεως  ( Εμπορικό Κέντρο, δημοτικός χώρος)
Η μεταφορά των επισκεπτών, θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία από το Νέο Λιμάνι, προς τη «Σπηλιά» και από το ΕΑΚ, προς την Κολώνα του «Ντούγκλας».
 
 
Επίσης,
 
Για την περίοδο του Πάσχα διακόπτεται  από σήμερα (Παρασκευή)  η κυκλοφορία οχημάτων στο τμήμα της Γεωργίου Θεοτόκη  από τη Σταματίου Δεσύλλα  μέχρι τη λεωφόρο Αλεξάνδρας (μπόμπα).
 
 
Στη σύσκεψη πήραν μέρος: ο  αντιδήμαρχος  Ανδρέας Γουλής   και εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος, του Κεντρικού Λιμεναρχείου, της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, του Αστικού ΚΤΕΛ, του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, του Εμπορικού Συλλόγου, των ραδιοταξί, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.
 
 
 Ο Δήμος θα τυπώσει κι εφέτος φυλλάδια με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Πάσχα τα οποία θα διανεμηθούν  στους οδηγούς κατά την επιβίβασή τους στα πορθμεία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας