Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΑΟΚΚ κόντρα στον Ολυμπιακό

αοκκ
04 Απριλίου 2017 / 15:32

Με τον Ολυμπιακό θα βρεθεί Τετάρτη στις 19:30 αντιμέτωπη η Κέρκυρα, στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής, σε ένα ματς όπου η ομάδα του Πειραιά θέλει τη νίκη για να σιγουρέψει την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Ένα ματς που πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον των φιλάθλων του νησιού, οι οποίοι γεμίζουν τις εξέδρες του ΕΑΚΚ και οι περισσότεροι εκ των οποίων στηρίζουν τους ερυθρόλευκους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΑΟΚΚ που έχει απογοητεύσει τις δυο τελευταίες αγωνιστικές και δέχθηκε μεγάλα αγωνιστικά χαστούκια από τους ουραγούς του βαθμολογικού πίνακα θα θέλει να δείξει ότι απλά ήταν δυο άσχημες αγωνιστικές, αλλά δεν θα είναι εύκολο να πείσει τον κόσμο. Η «πιάτσα» δεν λέει πλέον κολακευτικά λόγια για την ομάδα και αυτό πρέπει να το διαχειριστούν στην ομάδα, αφού το χειρότερο είναι να μην έχεις δίπλα σου τον κόσμο.  
Στο ματς της Τετάρτης μπορεί ο ΑΟΚΚ να είναι βαθμολογικά αδιάφορος αλλά σίγουρα θα είναι επηρεασμένος από όσα έγιναν τις τελευταίες δυο βδομάδες. Ο Μιχάλης Γρηγορίου στις προπονήσεις της Δευτέρας και της Τρίτης, περισσότερο προσπάθησε να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών και να τους επισημάνει την αναγκαιότητα να παρουσιαστούν σοβαροί και ανταγωνιστικοί, παράλληλα με την τακτική που έκαναν στο προπονητικό  κομμάτι, ξέρουν πλέον πολύ καλά ότι αυτός ο Ολυμπιακός δεν είναι το φόβητρο άλλων χρόνων και όπως στον α΄ γύρο που η ομάδα απέσπασε ισοπαλία στο Καραϊσκάκη μπορούν να παλέψουν για κάτι θετικό. Βέβαια η παράδοση λέει ότι από το 2004 ως σήμερα όσες φορές έπαιξε ο Ολυμπιακός στο ΕΑΚΚ κέρδισε σε όλα τα επίσημα ματς. 
Με βάση τα δεδομένα ο Μ. Γρηγορίου φαίνεται ότι θα κάνει μικροαλλαγές στη σύνθεση της ομάδας, σίγουρα κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Φ. Κουτζαβασίλης, στην άμυνα θα παίξουν Σπίνουλας, Ζ. Ντιόγκο (ή Ζαραδούκας), Ιωάννου, Βενέτης, σαν αμυντικά χαφ οι Σιόντης, Νίκιτς, στις πτέρυγες οι Γκόμεζ, Επστάιν με τον Κέβιν Ντιόγκο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Τουράμ. 
Από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι με τον 5ο φετινό προπονητή τους, τον Τάκη Λεμονή, δείχνουν να αλλάζουν ψυχολογία και αυτό μετράει πολύ στο ποδόσφαιρο. Ξέρουν ότι δεν θα έχουν εύκολο απόγευμα αν δεν είναι σοβαροί και για το λόγο αυτό η ομάδα έφτασε στο νησί την Τρίτη πλήρης. Μάλιστα ακόμα και ο Μποτία που έχει συμπληρώσει κάρτες και έχει τιμωρία δύο αγωνιστικών δεν δηλώθηκε στο ματς αυτό, αλλά στα επόμενα με Λεβαδεικό και Γιάννενα.   Επανέρχεται στην ενδεκάδα ο βραζιλιάνος Σεμπά και με δεδομένο ότι βάζει τους «έμπειρους» ο Τάκης Λεμονής, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει με Καπίνο τέρμα, τους Φιγκέιρας, Ντε Λα Πένια (ή Σισοκό), Μποτία, Ντα Κόστα στην άμυνα, τους Ρομαό, Μάρτινς  αμυντικά χαφ, Σεμπά, Μαρίν στις πτέρυγες, τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Καρντόσο. Ουσιαστικά θα παρατάξει ότι καλύτερο έχουν αυτή τη στιγμή οι ερυθρόλευκοι, αφού όπως λέει και ο Λεμονής δεν θα έχει η Κέρκυρα αγωνιστικά, καμιά σχέση με αυτήν που έπαιξε με Βέροια και Ηρακλή και πρέπει να προσέξουν πολύ οι παίκτες του.    
Διαιτητές του παιγνιδιού που θα ξεκινήσει στις 19:30 ορίστηκαν: Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών),  Βοηθοί: Δ. Γκάγκας (Λάρισας), Χ. Κοσμάς (Γρεβενών) και 4ος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρίκαλων).
 
Η 27η αγωνιστική
 
5/4 Ξάνθη - Παναιτωλικός 15:00
5/4 Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 17:15
5/4 Ηρακλής - Λεβαδειακός 17:15
5/4 Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 17:15
5/4 ΑΕΛ - Αστέρας Τρίποληςς 17:15
5/4 Κέρκυρα - Ολυμπιακός 19.30
6/4 Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 17.15
6/4 Πλατανιάς - ΑΕΚ 19:30
 
Η βαθμολογία
 
Ολυμπιακός 54
Πανιώνιος 48
ΠΑΟΚ 46
Παναθηναϊκός 45
ΑΕΚ 43
Πλατανιάς 41
Ξάνθη 40
Ατρόμητος 35
ΠΑΣ Γιάννινα 34
ΑΟΚ Κέρκυρα 29
Παναιτωλικός 27
ΑΕ Λάρισα 24
Αστέρας Τρ. 22
Λεβαδειακός 19
Ηρακλής 16
Βέροια 16
** Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς ποινή από πέρσι