Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση της Νικολέττας Πανδή με το Σύλλογο Ρομά Κέρκυρας

Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας
04 Απριλίου 2017 / 15:15

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες των Ρομά στην Κέρκυρα και έχουν σχέση με την κατοικία, την αναβάθμιση των οικισμών, την υγεία και την απασχόληση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή, συναντήθηκε στην έδρα της Π.Ε. Κέρκυρας με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Ρομά Κέρκυρας, που αποτελούνταν από τους κ. Σπύρο Καραγκούνη Πρόεδρο, κ. Μάριο Παπαδημητρίου Αντιπρόεδρο, κα Νικολέττα Δαρμανή Γενική Γραμματέα και κ. Γιώργο Σούτα, Ταμία.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες των Ρομά στην Κέρκυρα και έχουν σχέση με την κατοικία, την αναβάθμιση των οικισμών, την υγεία και την απασχόληση. Τα θέματα αυτά αποτελούν χρόνιες υποθέσεις που επιλύονται δύσκολα και απαιτούν σοβαρή και συστηματική προσπάθεια από όλες τις πλευρές.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν, ότι έχει αποκατασταθεί το δικαίωμα της πρόσβασης όλων των παιδιών Ρομά στο Δημόσιο Εκπαιδευτικό Σύστημα, μέσω του συστήματος μεταφοράς μαθητών αλλά και του, υπό ίδρυση, σχολείου δεύτερης ευκαιρίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με αφορμή της συνδιοργάνωσης, του Συλλόγου Ρομά Κέρκυρας με την Περιφέρεια και το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Κέρκυρας, εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά το Σάββατο 8 Απριλίου στις 16.00 στο Λιβάδι Ρόπα.