Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενώθηκαν επίσημα ΚΕ Φαίακας με Ιππότες

ΕΣΚΑΒΔΕ
29 Μαρτίου 2017 / 18:19
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι πάρα πολλά τα χρόνια που το κερκυραϊκό μπάσκετ είναι τόσο χαμηλά, η Α ΕΣΚΑΒΔΕ δεν του ταιριάζει, όταν βλέπουμε άλλες περιοχές να έχουν φτάσει στην Α1 (Λευκάδα, Κύμη, Αμαλιάδα κλπ).

Εμείς εκεί καρφωμένοι σε μια κατηγορία που ψάχνουμε να μην πέσουμε, άντε κάθε 3-4 χρόνια μια εκ των Φαίακα, ΚΓΣ να μπει στα μπαράζ ανόδου, χωρίς τύχη. Οι Ιππότες έκαναν την υπέρβαση φέτος, με τον Κ. Μακρίδη να παίρνει πάνω του την ομάδα, να την ενισχύει πάρα πολύ και να είναι έτοιμη να ξεπεράσει στα μπαράζ τα εμπόδια των αντιπάλων (ΓΕ Αγρινίου, ΑΟ Βόνιτσας, Σ.Κ. Ιωάννινα)  και να ανεβεί στη Γ΄ Εθνική, με όραμα για πιο πάνω στη συνέχεια.  Η ισχύς εν τη ενώσει έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και παλιότερα έγιναν τέτοιες απόπειρες, αλλά είχαν κοντινή ημερομηνία λήξης. Τώρα ξαναγίνεται μια προσπάθεια και οι στόχοι είναι το κερκυραϊκό μπάσκετ να ξεφύγει προς τα πάνω, μια προσπάθεια που η συνεργασία, ή  ένωση αν θέλετε του ιστορικού Φαίακα (παλιότερα έπαιξε με επιτυχία στη Β΄ Εθνική) με τους Ιππότες έχει υψηλούς στόχους σε όλα τα επίπεδα. Η κοινή ανακοίνωση των ομάδων αναφέρει:        
 
Έφθασε η αναγέννηση του κερκυραϊκού μπάσκετ
 
Μια νέα ημέρα και μια νέα εποχή αισιοδοξίας και πνοής ξεκινά για την κερκυραϊκή καλαθοσφαίριση. Μια ιστορική και παραδοσιακή ομάδα του κερκυραϊκού και του ελληνικού αθλητισμού και ένας φιλόδοξος αθλητικός σύλλογος, Κ.Ε. ΦΑΙΑΚΑΣ [στο παρελθόν Α.Ο.ΦΑΙΑΞ] και KERKYRA B.C. [ΙΠΠΟΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ], αποφάσισαν μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες να «συνενωθούν» και να πορευθούν στο μέλλον μαζί τόσο σε αθλητικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. 
Με βασικό σύνθημα «η ισχύς εν τη ενώσει» και με πρώτιστο μέλημα να σταματήσουν πλέον οι διασπάσεις και οι αντιπαραθέσεις που εμπόδιζαν την πρόοδο του κερκυραϊκού μπάσκετ, οι διοικήσεις των δύο συλλόγων αποφάσισαν καταρχάς να συνεργαστούν μέσα από τις τάξεις ενός κοινού οργανισμού για: 
Την ανάπτυξη της κερκυραϊκής καλαθοσφαίρισης σε όλα τα επίπεδα
Τη δρομολόγηση της εκπροσώπησης του αθλήματος στις εθνικές κατηγορίες
Την επιστροφή των κερκυραίων φιλάθλων στα γήπεδα του μπάσκετ
Για πολλά άλλα θα ακολουθήσει περαιτέρω ενημέρωση.
Για το Δ.Σ. των συλλόγων
Γεώργιος Σπάτουλας Κώστας Μακρίδης
Πρόεδρος Κ.Ε. ΦΑΙΑΚΑΣ Πρόεδρος KERKYRA B.C.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια