Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση της Ομάδας Μουσικοπαιδαγωγικών Δράσεων "Ανέβα μήλο – Κατέβα ρόδι"

Ανέβα μήλο - Κατέβα Ρόδι
29 Μαρτίου 2017 / 16:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ομάδα Μουσικοπαιδαγωγικών Δράσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ανέβα μήλο - Κατέβα ρόδι», η Κοινότητα Κάτω Γαρούνα,

ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Γαρούνα, το Κατηχητικό της ενορίας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κάτω Γαρούνα και το Καφεοινοποτείον της Λίζας σας καλούν σε παράσταση με τίτλο «Με ένα ρόδι κι ένα μήλο, δυο τραγούδια θα σου στείλω», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στην Πάνω Πλατεία (φόρο) του χωριού  στις 11.30 π.μ. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και σε ενήλικες.
Λίγα λόγια
Η Ομάδα Μουσικοπαιδαγωγικών Δράσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ανέβα μήλο - Kατέβα ρόδι» ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 από την Επίκουρο Καθηγήτρια Ζωή Διονυσίου και ομάδα φοιτητών του Τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Στόχος της ομάδας είναι να προάγει τον προφορικό λόγο και τη λαϊκή μουσική παράδοση μέσα από παραδοσιακά τραγούδια, παραμύθια, παιχνιδοτράγουδα και έθιμα. Το υλικό των παραστάσεων προέρχεται από γραπτές πηγές, προφορικές μαρτυρίες και επιτόπια εθνομουσικολογική και λαογραφική έρευνα. Η ομάδα παρουσιάζει παραστάσεις και εργαστήρια που απευθύνονται εξίσου σε μικρούς και σε μεγάλους. Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Ελένη Βασιλείου, Βασιλική Διαβάτη, Ζωή Διονυσίου, Κλειώ Κωνσταντάκου, Κατερίνα Μουλλάλλι, Αμαλία Μπελιά, Μαρίνα Παπαγεωργίου, Ευαγγελία Τζιώτζιου, και Κατερίνα Τσιαλού.