Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοντονής για Ράϊκου: Εχει υποχρέωση να δηλώσει ευθαρσώς αυτά που υπαινίσσεται

Σταύρος Κοντονής
25 Μαρτίου 2017 / 12:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ασύνδετους ισχυρισμούς και εικασίες, χαρακτήρισε ο Σταύρος Κοντονής τις αναφορές που κάνει η Εισαγγελέας Διαφθοράς στην επιστολή της παραίτησής της.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Κέρκυρα, όπου παρευρίσκεται εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε: «Δύο μήνες πριν λήξει η θητεία της κυρίας Εισαγγελέως και καθ' ον χρόνον υπήρξε η έγγραφη διαβεβαίωση της στήριξης προς την ολοκλήρωση της προσπάθειας να υπάρξει απόλυτη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis, διατυπώνονται στο κείμενο της παραίτησης ισχυρισμοί ασύνδετοι και εικασίες, οι οποίες διακρίνονται από κάποιον εκνευρισμό και σπασμωδικότητα. Αυτά διανθίζονται από αναφορές ότι απειλείται η ζωή της ή κάτι άλλο, παρατηρήσεις των οποίων ουδέποτε εγώ έγινα αποδέκτης. Αντιλαμβάνεστε ότι εγώ μένω με κάποια ερωτηματικά. 

Θέλω να τονίσω ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σπάσει αυτό το φαύλο κύκλο της διαφθοράς και της διαπλοκής και επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ότι εμπιστευόμαστε απολύτως τους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι είναι οι μόνοι άνθρωποι για να φέρουν εις πέρας αυτό το δύσκολο και πολύπλοκο έργο.

Θεωρώ ότι η κυρία Εισαγγελέας έχει υποχρέωση να δηλώσει ευθαρσώς αυτά τα οποία υπαινίσσεται και αν όχι δημόσια μπορεί να τα δηλώσει ενώπιον των προϊσταμένων της εισαγγελικών αρχών».