Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τελικός κυπέλλου ΕΠΣΚ 2017: Αχιλλέας Νυμφών–ΑΕ Λευκίμμης

ΕΠΣΚ
24 Μαρτίου 2017 / 12:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣΚ για το 2017 θα γίνει το Σάββατο στις 16:30 στο γήπεδο της ΕΠΣΚ ανάμεσα σε Αχιλλέα Νυμφών και ΑΕ Λευκίμμης,

τις δυο ομάδες που έφτασαν στον τελικό του θεσμού, η νικήτρια δε θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣΚ στο θεσμό του Κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος.
Ο αγώνας είναι γιορτή του ποδοσφαίρου και αναμένεται να τον παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.500 φίλαθλοι, πολλοί από τους οποίους θα «εκστρατεύσουν» από τον Βορρά (Νυμφές) και από το Νότο (Λευκίμμη).
Είναι ένα παιγνίδι που υπάρχει φαβορί και λέγεται ΑΕΛ, με βάση το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει και την πείρα πολλών παικτών, αφού έχει παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Σούπερ Λίγκα, στην Β΄ εθνική,  στη Γ΄ εθνική, πρώην επαγγελματίες. Αυτό της δίνει ένα προβάδισμα στα προγνωστικά, όπως βέβαια και οι δυο νίκες της στο πρωτάθλημα που πέτυχε φέτος με αντίπαλο τον Αχιλλέα, που τον κέρδισε 3-0 στις Νυμφές και πρόσφατα 6-0 στη Λευκίμμη. Είναι μια έμπειρη ομάδα με πολλούς τίτλους η ΑΕΛ σε πρωταθλήματα και  κύπελλα της ΕΠΣΚ, αλλά τελευταία φορά που κατέκτησε το κύπελλο ήταν πριν 12 χρόνια, το 2005.
Από την άλλη ο Αχιλλέας που έχει νεανική ομάδα και παλεύει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια με δικά του παιδιά και της γύρο περιοχής, παρουσιάζει και φέτος μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, με επιθετικές αρετές, αλλά άπειρη σε αγώνα για τρόπαιο, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που παίζει στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣΚ και αυτό είναι τεράστια επιτυχία. Βέβαια μπορεί να έχασε φέτος δυο φορές σε επίσημα ματς με την ΑΕΛ, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό αυτό το ματς και σίγουρα  έχει σκοπό να παλέψει και να διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις το τρόπαιο.
Οι δυο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα σύνθεσης, θα είναι πλήρεις και διαιτητής του τελικού ορίστηκε ο Νίκος Πουλημάς με βοηθού του τους Θ. Βλάσση και Χρ. Διαβάτη, ενώ 4ος θα είναι ο Κ. Γιούργας.
Οι εισπράξεις του τελικού θα διατεθούν στο ταμείο αλληλεγγύης της Ένωσης ενώ ο τελικός είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Άκη Γιούργα που έφυγε πριν τέσσερις μήνες από τη ζωή ενεργό μέλος τότε του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας.
 
 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια