Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε Φυλακές & Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας ο Υπ. Δικαιοσύνης

Σταύρος Κοντονής
24 Μαρτίου 2017 / 09:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο νησί των Φαιάκων βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής,

προκειμένου να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Σημερα το πρωί ο Υπουργός επισκέφθηκε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Κέρκυρας, όπου απέτισε φόρο τιμής στον τόπο μαρτυρίου αριστερών πολιτικών κρατουμένων που βρίσκεται εντός του χώρου των φυλακών. Τον υποδέχθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο αντιπεριφερειαρχης ενέργειας Διονύσιος Τσούκας, οι κυβερνητικοί βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης και ο Διευθυντής του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κέρκυρας.








Στη συνέχεια μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους Προέδρους των δικαστικών σχηματισμών, τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων και τον Δικηγορικό Σύλλογο.

Σχετικά με τη δημιουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στις φυλακές της Κέρκυρας, πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Δ. Τσούκα που ψηφίστηκε ομόφωνα στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι το αίτημα έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο του και θα υλοποιηθεί από το νέο σχολικό έτος.