Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγουν με ασφάλεια τα χειρουργεία (φωτορεπορτάζ)

ΗΜΕΡΑ
22 Μαρτίου 2017 / 16:23

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. «Τα χειρουργεία της Ζακύνθου θα ανοίξουν με ασφάλεια από αύριο Πέμπτη 23.03.2017 και θα λειτουργήσουν σταδιακά» είναι οι πρώτες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ο οποίος από τις 9 σήμερα το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού...

... με αφορμή το πρόβλημα των κλειστών, από τις 2 Δεκεμβρίου 2016, χειρουργείων όταν η 41χρονη συμπατριώτισσά μας έχασε τη ζωή της συνέπεια μετεγχειρητικών επιπλοκών, αγνώστου μέχρι στιγμής αιτιολογίας, μετά από επέμβαση ρουτίνας.
Τον κ. Πολάκη υποδέχτηκαν η Διοικήτρια του Ιδρύματος Δέσποινα Τσαρίδου και εκπρόσωποι του επιστημονικού προσωπικού. Ο αναπληρωτής Υπουργός αφού επιθεώρησε του χώρους του νοσοκομείου και ενημερώθηκε από τη διοίκηση κλείστηκε για 2,5 ώρες σε μια αίθουσα με το Επιστημονικό Συμβούλιο προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα.
Μάλιστα, δεν ήταν και λίγες οι φορές όπου η ένταση και οι αυξημένοι τόνοι στη φωνή των συμμετεχόντων ακούγονταν έξω από την αίθουσα. Τελικά βγήκε «λευκός καπνός» αφού στην απόφαση για επαναλειτουργία των χειρουργείων απόλυτα σύμφωνο είναι και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.