Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβληματισμένος ο Εμπορικός Σύλλογος στον πρόεδρο του ΟΛΚΕ

Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας
22 Μαρτίου 2017 / 15:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σπύρο Στεφανίδη είχε την Τρίτη ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του ΟΛΚΕ και τον Εμπορικό Σύλλογο εκπροσώπησαν  ο πρόεδρος Κώστας Μουζακίτης, ο Γ. Γραμματέας Χρήστος Λαβράνος και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αλέγρης.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά θέματα  όπως:
· Η πορεία εξέλιξης των έργων του κόμβου στην είσοδο του  Νέου Λιμένα Κέρκυρας.
· Αποπεράτωση των έργων στην παραλιακή της Γαρίτσας.
· Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πιθανόν θα προκύψουν λόγο του νέου κόμβου.
· Αποπεράτωση του Τουριστικού Λιμανιού της Σπηλιάς και διευθέτηση  σημαντικών προβλημάτων όπως η ρήψη αποβλήτων στο λιμάνι .
· Πρόγραμμα και προβλέψεις φετινών αφίξεων κρουαζιέρας
· Τουριστικά Λεωφορεία
· Ποδηλατοδρόμοι
· Υδατοδρόμεια
· Λειτουργία Τουαλετών στην Σπηλιά . 
 
Ο κ. Στεφανίδης κατά την συζήτηση ενημέρωσε το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου για το ιστορικό της καθυστέρησης των έργων και διαβεβαίωσε ότι ο κόμβος θα παραδοθεί μέχρι το φετινό Πάσχα  με ασφαλτόστρωση και κυκλοφοριακή σήμανση. Ανακοίνωσε την εγκατάσταση νέων υπερσύγχρονων κοινόχρηστων τουαλετών με πλήρη εξοπλισμό σε ειδικό σημείο στο παλιό Λιμάνι της Σπηλιάς.
  
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των φετινών κρατήσεων πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων  για την τουριστική σαιζόν 2017 επισημανθεί ότι θα σημειωθεί μείωση έως και 12% σε σχέση με το περσινό ρεκόρ αφίξεων.

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΣΚ για την καλλίτερη εξυπηρέτηση των τουριστών στην πόλη  της Κέρκυρας πρότειναν να τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία  της πόλης ειδικές πινακίδες με χάρτες και πληροφορίες αποστάσεων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Στεφανίδης πρότεινε και δεσμεύτηκε να αναλάβει ο ΟΛΚΕ την κατασκευή και τοποθέτηση των ειδικών πινακίδων ή μέρος αυτών αφού προηγηθεί συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες. 
 
Τέλος ενημέρωσε ότι  οι άδειες  υδατοδρομείου έχουν παρθεί για την Κέρκυρα και τους Παξούς και ότι ο ΟΛΚΕ είναι έτοιμος να δεχτεί οποιαδήποτε άφιξη υδροπλάνου εφόσον έχει ειδοποιηθεί 48 ώρες πριν. Επισήμανε όμως  ότι για να λειτουργήσει μόνιμη βάση στην περιοχή μας πρέπει να υπάρξει δίκτυο υδατοδρομείων.