Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην τελική ευθεία τα έργα του λιμένα Ηγουμενίτσας

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
21 Μαρτίου 2017 / 13:21

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνει ο νέος λιμένας Ηγουμενίτσας, καθώς ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ενέκρινε 1,2 εκ. ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο θα διοχετευτεί για την απρόσκοπτη πορεία των κατασκευαστικών εργασιών του λιμένα.

Παρόλα τα προβλήματα που προέκυψαν διαχρονικά κατά την εκτέλεση του έργου, σήμερα βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσής του και αναμένεται να είναι έτοιμο εντός της Άνοιξης. Η πολιτική ηγεσία και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν δρομολογήσει και υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές εμπλοκές και διαχειριστικά λάθη, τα οποία κρατούσαν το έργο καθηλωμένο.
«Για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η λειτουργία του νέου λιμένα και τα υλοποιούμενα έργα επέκτασής των υποδομών του, αποτελούν εθνική προτεραιότητα, καθώς πρόκειται για ένα κομβικό λιμάνι σύνδεσης της χώρας με τη Δύση. Η λειτουργία του νέου λιμένα και τα υλοποιούμενα έργα επέκτασης των υποδομών του αναβαθμίζουν σημαντικά τη δυναμικότητα και την ποιότητα εξυπηρέτησης της επιβατικής και της τουριστικής κίνησης. Αναδεικνύουν την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου σε σημαντικό κόμβο μεταφορών στην Ευρώπη», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.
Το έργο «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας –Β’ Φάση» περιλαμβάνει λιμενικές κατασκευές και κτιριακές υποδομές απαραίτητες για την λειτουργία του λιμένα (τερματικοί σταθμοί, συγκρότημα πύλης ακτοπλοΐας, συγκρότημα βόρειας πύλης κ.λπ).