Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με σκληρή κριτική ο απολογισμός πεπραγμένων της Περιφέρειας

Π.Ι.Ν.
19 Μαρτίου 2017 / 20:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια ανοιχτή δημόσια εκδήλωση παρουσίασε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τον Απολογισμό των πεπραγμένων της το πρωί της Κυριακής, στη συνεδριακή αίθουσα του Corfu Holiday Palace.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε η πλειονότητα των αυτοδιοικητικών, πολιτικών και παραγωγικών φορέων από την Κέρκυρα και τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά. Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στην παρουσίασή του αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο του ΠΕΠ 2014-2020, στα Ευρωπαϊκά προγράμματα εδαφικής συνεργασίας, στις δράσεις που αφορούν στην τουριστική προβολή, τον πρωτογενή τομέα, την κοινωνική πολιτική και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανέφερε: Με την εμπειρία που αποκομίσαμε από το πρώτο έτος ανάληψης των καθηκόντων μας προχωρήσαμε
στη δημιουργία μιας νέας φιλοσοφίας διοίκησης και εφαρμοσμένης πολιτικής με στόχο να καταστήσουμε τα Ιόνια Νησιά «Ελκυστικό Προορισμό & Βιώσιμο Τόπο».
Αναμφίβολα κληθήκαμε να λειτουργήσουμε σε ένα έντονα δυσμενές περιβάλλον - κυρίως οικονομικό - παρά ταύτα θεωρούμε ότι πολλά έγιναν και μένουν να γίνουν ακόμη και άλλα.
Στη νέα χρονιά που διανύουμε μας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα πιο ανταγωνιστικό παραγωγικό σύστημα με ισχυρές διαπεριφερειακές διασυνδέσεις και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την παρατεταμένη κρίση και τις επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες από τις πολιτικές προσαρμογής».

Από την άλλη πλευρά, για όσα δεν έγιναν ή βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα και σε πνεύμα σκληρής κριτικής κινήθηκαν στις ομιλίες τους οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Σπύρος Σπύρου, Γιώργος Καλούδης, Θεόδωρος Γουλής και Τάσος Σαλβάνος. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη και οι βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης.  

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ