Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΕ Λευκίμμης στον τελικό του κυπέλλου (1-1) με την Ολυμπιάδα (φωτορεπορτάζ)

Κύπελλο ΕΠΣΚ
15 Μαρτίου 2017 / 19:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε η ΑΕ Λευκίμμης στις Καρουσάδες από την Ολυμπιάδα και σε συνδυασμό με τη νίκη της 2-1 στο πρώτο ματς που έγινε πριν μια βδομάδα πέρασε στον τελικό του κυπέλλου που θα γίνει 25/3 και θα έχει αντιμέτωπο τον Αχιλλέα Νυμφών.

Ένα γκολ στο ξεκίνημα του ματς, πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό από την ΑΕΛ άλλαξε όλο το παιγνίδι. Ο Πατηνιώτης αφύλακτος μέσα στην περιοχή με κεφαλιά κάνει το 0-1 και αλλάζει όλη η μορφή του ματς. Πλέον η Ολυμπιάδα ήθελε τουλάχιστον δυο γκολ για να πάει το ματς στην παράταση και τρία να προκριθεί, με επηρεασμένοι σαφώς ψυχολογία. 
Έτσι σε όλο το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν ανορθόδοξα πολλές φορές να φτάσουν το γκολ, ζήτησαν ένα πέναλτι όταν βρέθηκε στο έδαφος ο Λούβρος κάτω από την πίεση αμυντικών, αλλά δεν είχαμε τη μεγάλη φάση.
Στην επανάληψη η Ολυμπιάδα που πίεζε έβαλε κάτω τη μπάλα, έδειξε καλύτερο πρόσωπο, αλλά ήταν δύσκολο να διασπάσει την πολυπληθή άμυνα της ΑΕΛ. Μιας ΑΕΛ που έψαχνε στη κόντρα να σκοράρει και να τελειώσει το ματς. Τίποτα δεν φαινόταν πως θα αλλάξει ως το 87΄ όταν ένα έξοχο σουτ του Σπ. Κροκίδη εκτός περιοχής έκανε το 1-1 και πλέον οι γηπεδούχοι ήθελαν ένα γκολ για να πάει στην παράταση το ματς. Πίεσαν δεν μπόρεσαν οι παίκτες της  ΑΕΛ πανηγύρισαν με τους πολυπληθείς φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο την πρόκριση στον τελικό. 
Διαιτητές: Τσιάβος, Σιντόρης, Παπαδόπουλος (Θεσπρωτίας), με πολλά παράπονα από τους γηπεδούχους για τη διαιτησία. 
Ολυμπιάδα (Σάββας Σιδερόπουλος): Πισιάνης, Κροκίδης Σπ., Στ., Βλάχος, Μούβρος, Κομηνός, Μπαντούνος, Μποζίκης, Ψαρράς, Ζαγουρής, Λάμπουρας (έπαιξαν και οι Κροκίδης Ν., Κουρσάρης Ι.)
ΑΕΛ (Γιάννης Σφακιανάκης): Βάρελης, Βούλγαρης, Αραμπατζής, Βιτουλαδίτης, Πατηνιώτης, Κουρής Ερ., Βασιλάκης, Ίσερης Αντ., Δ., Μπριλάκης, Τσεβανέδης (έπαιξαν και οι Κουλούρης Ν., Μυρίλας, Σάντα).   
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια