Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ για την Ημέρα της Γυναίκας

ΠΑΣΟΚ
08 Μαρτίου 2017 / 19:14

Ημέρα της γυναίκας σημερα. Ημέρα της γυναίκας που ξυπνάει στις έξι, ετοιμάζει τα παιδιά για το σχολείο,

φτιάχνει πρωινό στον άντρα της, πηγαίνει τρέχοντας στη δουλεια, φεύγει το απόγευμα πάλι τρέχοντας απο τη δουλεια να προλάβει το σούπερ μάρκετ να μαγειρέψει για την άλλη μερα και οσο το φαγητό ετοιμάζεται να προλάβει να σιδερωσει και τη μπουγάδα που έβγαλε την ωρα που ο μικρός έγραφε την αντιγραφή του!
Της γυναίκας που με 40 πυρετό σηκώνεται να δει αν η μικρή το βραδυ ξεσκεπάζεται και ντύνεται πρόχειρα να πεταχτεί στο φαρμακείο να παρει κάτι για τον πυρετό, γιατι οι υποχρεώσεις στο σπίτι τρέχουν και αυτή πρεπει να ανταποκριθεί.
Της γυναίκας αγωνίστριας, εργαζόμενης, συζύγου, μάνας, της γυναίκας που δυστυχώς ακόμα και σημερα εχει τις μισές ευκαιρίες στην απασχόληση, στις ανώτερες ιεραρχικά θέσεις και στην ικανοποιητικά αμοιβόμενη αγορά εργασίας.
Της γυναίκας που δουλεύει αδιαμαρτύρητα ακόμα και σε θέσεις κατώτερες των προσόντων της αλλα παρόλα αυτά η ανεργία σημερα στον γυναικείο πληθυσμό αγγίζει το 30%!
Της γυναίκας που οχι πολυ μακριά απο εμάς, κακοποιείται δημόσια, διαπομπεύεται, ακόμα και δέρνεται κυριολεκτικά μέχρι θανάτου!!
Της γυναίκας που είχε την "ατυχία" απλά να γεννηθεί γυναίκα σε κοινωνίες που αυτο θεωρείται μειονέκτημα!
Χρόνια πολλά λοιπόν σε ολες εμάς που είχαμε την ευκαιρία να γεννηθούμε σε μια κοινωνία που μας αποδέχθηκε  μας αγκάλιασε και μας αγάπησε, αλλα κυρίως χρόνια πολλά σε ολες αυτες  τις γυναίκες που ποτέ δεν είχαν ίσες ευκαιρίες για ζωή και ποτέ δεν γνώρισαν τι σημαίνει να εισαι άνθρωπος, δυστυχώς πολλές αυτές δεν θα το γνωρίσουν ποτέ!! Και ολα αυτά γιατι; Απλά γιατί γεννήθηκαν γυναίκες σε λάθος χώρα και κοινωνία!
Χρόνια πολλά όμως και στις γυναίκες που κάνουν τη ζωή ομορφότερη, πικάντικη και ενδιαφέρουσα!
Γιατι άλλωστε και η ζωή, η ευτυχία, η λάμψη, η υγεία, ακόμα και η αμαρτία!!! Ειναι γένους θρυλικού!
Χρόνια πολλα σε ολες τις γυναίκες!

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας.