Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η εκδήλωση-συζήτηση του ΚΚΕ με τον Κώστα Μπάτσικα

ΚΚΕ
07 Μαρτίου 2017 / 13:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – συζήτηση που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Κέρκυρας του ΚΚΕ

τη Δευτέρα 6 Μάρτη στο πλαίσιο της παρουσίασης των θέσεων του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ που θα γίνει από 30 Μάρτη έως 2 Απρίλη. 

Έντονος ήταν ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε για τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις, για την αδυναμία ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας παγκοσμίως με αποτέλεσμα τους τεράστιους ανταγωνισμούς μεταξύ των καπιταλιστικών δυνάμεων που οδηγούν σε όξυνση των αντιθέσεων μέχρι και το ενδεχόμενο ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Επίσης, υπήρξε συζήτηση γύρω από τα καθήκοντα που έχουν τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του κόμματος σε αυτές τις συνθήκες. Πως θα μπορέσουν να συμβάλουν στην ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας, την πάλη απέναντι στον πόλεμο, την πάλη για την εργατική εξουσία. Απαραίτητη είναι η ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε πολιτικό – ιδεολογικό και οργανωτικό επίπεδο ώστε να μπορέσει να συμβάλει αποφασιστικά στους παραπάνω στόχους.
Το επόμενο διάστημα η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ προγραμματίζει εδαφικές και κλαδικές συσκέψεις για τη συζήτηση πάνω στις θέσεις του 20ου Συνεδρίου με σκοπό την ακόμη ευρύτερη διάδοσή τους.