Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας: Aδιαφορεί ο Δήμος για το Άλσος Γαρίτσας

Άλσος Γαρίτσας
02 Μαρτίου 2017 / 12:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την εικόνα εγκατάλειψης και την ανάγκη δημιουργίας Κανονισμού Λειτουργίας του Άλσους υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας.

«Διαβάσαμε τελευταία την ανακοίνωση του Δήμου Κέρκυρας επ’ ευκαιρία της κατεδάφισης της αυθαίρετης κατασκευής που υπήρχε στην περιοχή του Ανεμόμυλου.
Χρόνια τώρα είμαστε θεατές στο ίδιο έργο, όσον αφορά το  Άλσος της Γαρίτσας . Ανακοινώσεις, εξαγγελίες, σχέδια επί σχεδίων, μελέτες και το αποτέλεσμα το ίδιο …μηδέν…

Αντί αυτό το υπέροχο Άλσος που αποτελεί τον καθημερινό περίπατο των Κερκυραίων και των επισκεπτών του νησιού και που  μαζί με την  Πάνω πλατεία και τα υπέροχα «κουρτελάτσα» (που και αυτά καταρρέουν από την αδιαφορία και την ανυπαρξία της Περιφέρειας) να αποτελούν πόλο έλξης για την Πόλη της Κέρκυρας, έχουν αφεθεί στην εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής. Το μόνο που κάνουν είναι το κλάδεμα και η κοπή των χόρτων και εκεί τελειώνει το ενδιαφέρον τους.

Υπάρχουν δύο Παιδικές χαρές που πλέον έχουν γίνει επικίνδυνες για παιδιά και γονείς, με διαλυμένη περίφραξη και παιγνίδια επικίνδυνα ακόμη και για την σωματική ακεραιότητα των χρηστών, δίπλα οι τουαλέτες, εστίες μόλυνσης και κακοσμίας, δρόμοι περιπάτου που θυμίζουν λασπότοπους αφού με την πρώτη βροχή γίνονται αδιάβατοι, παγκάκια ξεχαρβαλωμένα,  μια λίμνη "άνυδρη"  και  εγκαταλελειμμένη, πεζοδρόμια που θυμίζουν βομβαρδισμένα αναχώματα, και ο ελλιπής φωτισμός, συνθέτουν την  εικόνα της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας.

Και στην μέση του προβλήματος οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Άλσος και προσπαθούν να επιβιώσουν,να βρίσκονται στις μυλόπετρες του τι είναι ″νόμιμο" και τι ″παράνομο″ (κανένας δεν το ξεκαθαρίζει) μέχρι του σημείου η όλη κατάσταση να θυμίζει ″ομηρία″.
Μια σωστή και οργανωμένη δομή όπως ο Δήμος Κέρκυρας, από την πρώτη στιγμή, θα έπρεπε να ενδιαφερθεί για την δημιουργία Κανονισμού Λειτουργίας του Άλσους Γαρίτσας. Να ξέρει ο κάθε πολίτης και επαγγελματίας τις υποχρεώσεις του και τις ανταποδοτικές δυνατότητες που του προσφέρει ο Δήμος.

Επιτέλους έχετε υποχρέωση να αναδείξετε αυτό το έργο σε πρώτη προτεραιότητα  και να μην υποτιμάτε την νοημοσύνη του Κερκυραϊκού λαού.
Επιτέλους  Έργα και όχι ″δημιουργική ασάφεια″».