Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζεται η συλλογή πλαστικών καπακιών από την Κερκυραίων Πρωτοβουλία

Πλαστικά καπάκια
26 Φεβρουαρίου 2017 / 20:32

Πριν μία εβδομάδα, οι εθελοντές της Κερκυραίων Πρωτοβουλία ανακοίνωσαν ότι σταματάει η συλλογή πλαστικών καπακιών που είχε ξεκινήσει από το 2012, επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ανακοίνωσή τους οι εθελοντές ενημερώνουν ότι βρέθηκε χώρος αποθήκευσης και η τόσο σημαντική δράση συλλογής πλαστικών καπακιών θα συνεχιστεί. 

Στην ανακοίνωσή τους οι εθελοντές υπενθυμίζουν ότι από τη συλλογή πλαστικών καπακιών έχει όφελος η Κέρκυρα συνολικά για τους εξής λόγους:

- Βοηθούνται κυρίως οι δημότες του νησιού που έχουν κινητικά προβλήματα και δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αγοράσουν αναπηρικό αμαξίδιο.
- Βοηθούνται Κέντρα Υγείας στην Κέρκυρα και στους Παξούς και κλάδοι του  Νοσοκομείου Κέρκυρας (Τμήμα Τεχνικού Νεφρού, Ψυχιατρικό Τμήμα)  που έχουν έλλειψη αμαξιδίων και δεν τους  βοηθάει ούτε ο Δήμος ούτε το κράτος να αποκτήσουν λόγω κρίσης.
- Βοηθάμε το περιβάλλον της Κέρκυρας, γιατί ένα μεγάλο μέρος των καπακιών αν δεν συλλεγόταν από εμάς, θα κατέληγε να θάβεται στο Τεμπλόνι με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες.
- Τέλος, η δράση αυτή βοηθάει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και στην καλλιέργεια της κουλτούρας των κατοίκων και κυρίως των νέων παιδιών του νησιού. Τους μαθαίνει να βοηθάνε τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη χωρίς αντάλλαγμα, να σέβονται το περιβάλλον και και να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο!

Ολοκληρώνοντας, να ενημερώσουμε τον κόσμο που μαζεύει πλαστικά καπάκια ότι οι εθελοντές που ασχολούνται με τη συλλογή, διαλογή και αποθήκευση καπακιών, είναι λίγοι και ζητάμε την βοήθεια σας για να διευκολύνουμε αυτό που κάνουν στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχουν. Τονίζουμε λοιπόν ότι:

- Μαζεύουμε ΜΟΝΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ καπάκια  και σας παρακαλούμε να μην βάζετε μέσα άλλα αντικείμενα όπως: μεταλλικά καπάκια ή μεταλλικά αντικείμενα, μπαταρίες, παλιά κινητά ή φορτιστές, μπουκάλια, σκουπίδια και ρούχα. Τα καπάκια να είναι σε σακούλες καθαρές και  πολύ καλά κλεισμένες.
- Τα σημεία που μπορείτε να τα δίνετε είναι απέναντι από παλαιό νοσοκομείο Κέρκυρας, στο καφέ - πρατήριο άρτου Love Eat και στο Eco Print και μόνο εκεί. Όσοι αφήνατε στο κτίριο της παλαιάς νομαρχίας, παρακαλείσθε να μην τα αφήνετε πλέον εκεί.
- Όποιος έχει αμφιβολίες για την δράση αυτή, μπορεί να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες για να δει από κοντά την πραγματικότητα.
- Τέλος να τονίσουμε ότι κάναμε προσπάθειες να βρεθεί χώρος αποθήκευσης και παραλαβής καπακιών στην πόλη της Κέρκυρας, ώστε να βολεύει όλο τον κόσμο που μαζεύει, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ο χώρος που έχει βρεθεί είναι αποκλειστικά αποθήκευσης και βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Κέρκυρας. 

Πληροφορίες για τη δράση: 693 7255366 - απογευματινές ώρες.