Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία «Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: ένα αποφασιστικό βήμα - προοπτικές»

Εθνικό Μουσείο Κατερίνα Κοσκινά
24 Φεβρουαρίου 2017 / 09:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ομιλία με θέμα: «Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: ένα αποφασιστικό βήμα - προοπτικές»

 με την Κατερίνα Κοσκινά, Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο αμφιθέατρο 2 του Ιονίου Πανεπιστημίου επί της οδού Ιωάννη Θεοτόκη 72. [email protected].
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) έχει απασχολήσει επί μακρόν την κοινή γνώμη καθώς χρειάστηκε πολλή αναμονή για την απόκτηση και ολοκλήρωση της μόνιμης έδρας του, της πρώην ζυθοποιίας ΦΙΞ, ενώ το επικείμενο άνοιγμά του ανακοινώνονταν από το 2004 χωρίς να ευοδώνεται. Τον Νοέμβριο του 2016 το ΕΜΣΤ άνοιξε, έστω και μερικώς. Η επανενεργοποίηση του με την έναρξη τακτικής λειτουργίας του χώρου των περιοδικών εκθέσεων με την έκθεση Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα - Αμβέρσα, η επικείμενη συνεργασία του με τη documenta 14 και η αναμονή για την συνολική λειτουργία του είναι μια αφορμή για ανασκόπηση των προβλημάτων και των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος αλλά και των προοπτικών του μέλλοντος του ΕΜΣΤ.