Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: Δεν θα επιτρέψουμε στη Χ.Α. να κοροϊδεύει τα εθνικά σύμβολα

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
22 Φεβρουαρίου 2017 / 12:20
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

(video) «Η Χρυσή Αυγή είναι γνωστό ότι τιμά άλλες σημαίες και όχι την ελληνική, που τιμάμε στις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θ. Γαλιατσάτος βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος παρουσιάστηκε σήμερα στην Πταισματοδίκη προκειμένου να εξεταστεί ως μηνυόμενος σε ποινική υπόθεση από τον βουλευτή Κέρκυρας της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Αϊβατίδη. Η υπόθεση αφορά στην μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, την 27η Οκτωβρίου 2015, υποστηρίζοντας ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων “με πολιτική σκοπιμότητα τον απέκλεισε, τελείως αναιτιολόγητα και παράνομα από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την Εθνική Επέτειο του Έπους του ‘40” και συγκεκριμένα επειδή  “εξαίρεσε τον βουλευτή της Χ.Α. από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων”.

Ο Περιφερειάρχης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, προκειμένου να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου, και ως νέα ημερομηνία ορίστηκε η Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, οπότε και θα μεταβεί εκ νέου στην Πταισματοδίκη Κέρκυρας. 

Στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας παρευρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης, ο αντιδήμαρχος Δ. Ε Κέρκυρας Γιώργος Ραιδεστινός, οι αντιπεριφερειάρχες και τα περισσότερα μέλη της περιφερειακής παράταξης της πλειοψηφίας.
Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στην Πταισματοδίκη ο Περιφερειάρχης δήλωσε:


Παράλληλα, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης: «Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτο για τη δίωξη που υφίσταται από βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Έχουμε δημοκρατικό χρέος και πολιτικό καθήκον να σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις των οργάνων της Αυτοδιοίκησης, την αυτονομία και αυτοτέλειά τους».


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.