Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η απάντηση του Γογγάκη στον ΕΦΕΤ: Ανώνυμοι μου πουλούσαν προστασία έναντι της προβληματικής δειγματοληψίας

Γογγάκης ΑΕΒΕ
21 Φεβρουαρίου 2017 / 15:13

Επανέρχεται στην καταγγελία της η Γογγάκης ΑΕΒΕ για την παρέμβαση ανωνύμων, που ζητούσαν χρήματα προκειμένου "να παρασχεθεί πλήρης κάλυψη" (sic) για όλα τα δείγματα της επίμαχης δειγματοληψίας γαλέου, που προκάλεσαν την απόφαση ανάκλησης προϊόντος από τον ΕΦΕΤ και την οργισμένη ανακοίνωσης της εταιρείας, ακολούθως.

Σε μια μακροσκελή απάντηση/υπόμνημα, προς τον ΕΦΕΤ και τις εισαγγελικές Αρχές Κερκύρας και Ιωαννίνων, που υπογράφεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τροφίμων, Σπ. Γογγάκη, ξεδιπλώνονται λεπτομερώς οι πτυχές της υπόθεσης, όπως άλλωστε είχε τηλεφωνικά γίνει από τον Σπ. Γογγάκη στην κ.Ε., πριν από μια εβδομάδα.
Στο υπόμνημα της η εταιρεία υποστηρίζει ότι η λήψη των δειγμάτων έγινε από τους ελεγκτές με τρόπο που παραβιάζει την εκ του νόμου προβλεπόμενη δειγματοληψία. Στην συνέχεια αποδίδεται στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ περί της υποχρέωσης ανάκλησης του προϊόντος, η αναφορά σε παρεμφερές αλλά όχι στο εν πάση περιπτώσει επίμαχο προϊόν!
Υπογραμμίζεται η καταγγελία σε ανώνυμα τηλεφωνήματα προσφοράς προστασίας της εταιρείας έναντι χρηματικού ποσού ενώ επαναδιατυπώνεται και αυτό που ο Σπ. Γογγάκης είχε δηλώσει στην κ.Ε. ότι για "...τα δείγματα όλων των προϊόντων της δειγματοληψίας αυτής τον Σεπτέμβριο του 2016 είχαν ενημερώσει τηλεφωνικά από τον ΕΦΕΤ την υπεύθυνη του Καταστήματος μας Ιωαννίνων ότι όλα ήταν καθαρά" (sic).Οι εισαγγελικές Αρχές πλέον έχουν τον λόγο.

Ολόκληρο το υπόμνημα/απάντηση στον ΕΦΕΤ

Της στην Κέρκυρα εδρεύουσας (2ο χλμ. Εθνικής Πέλεκα - Αλεπού - έναντι ΔΕΗ) ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ», που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής Σπυρίδωνα Γογγάκη.
ΠΡΟΣ
Τον ΕΦΕΤ (Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων) που εδρεύει στην Αθήνα (Λεωφόρος Κηφισίας 124 και Ιατρίδου 2), νόμιμα εκπροσωπούμενο (υπ’ όψιν κ. Προέδρου).
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κέρκυρας.
2. κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων.
3. Εφημερίδα Κέρκυρας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
4. Ιστοσελίδα www.corfupost.gr
5. Ιστοσελίδα www.epiruspost.gr
./.
Σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες και αφορά εσάς και την εταιρεία μας ύστερα από τον έλεγχο που έγινε από κλιμάκιο σας στις 15/7/2016 στο Κατάστημα μας Ιωαννίνων και κατόπιν των δημοσιευμάτων, αναρτήσεων κ.λ.π. που έγιναν και την όλη διάσταση που πήρε η όλη υπόθεση θέλουμε να εκθέσουμε τα ακόλουθα:
1. Στις 15/7/2016 λάβαμε mail από το Κατ/μα των Ιωαννίνων, ότι ο ΕΦΕΤ (Περιφ/κή Δ/νση Ηπείρου) πήγε με κλιμάκιο του στο κατάστημα μας των Ιωαννίνων και αφού έκανε έλεγχο σε αυτό πήρε δείγματα (βλ. mail σχετ. 1 και βεβαίωση υπ’ αριθμ. πρωτ. 1386/15-7-2016 σχετ.2).
Πήραν (5) διαφορετικά δείγματα ψαριών και ήταν υποχρεωμένοι να πάρουν (2) δείγματα από κάθε περίπτωση ούτως ώστε το ένα να εξετασθεί και το άλλο να παραμείνει στον ΕΦΕΤ σε περίπτωση που η εταιρεία θέλει να υποβάλλει ένσταση.
Η διαδικασία λήψης του δείγματος γίνεται ως εξής:
Για να προστατευθεί η ανωνυμία του κατόχου του προϊόντος και να υπάρχει αμεροληψία ο ΕΦΕΤ είναι υποχρεωμένος πριν φύγει το προϊόν από την επιχείρηση να αφαιρέσει ενώπιον του υπαλλήλου ή άλλου αρμοδίου την ετικέτα της επιχείρησης (βλ. σχετ. 3), να το τυλίξει σε καφέ χαρτί (μη διαφανές), να το δέσει με σπάγκο και να βάλει βουλοκέρι, επάνω δε σε αυτήν την συσκευασία να γράψει ΜΟΝΟΝ το προϊόν και την παρτίδα και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ για να μην γνωρίζει ο εξεταστής τίνος προϊόν εξετάζει (Κανονισμός 333/2007 σελ. 88/32).
Αντ’ αυτού όμως η δειγματοληψία έγινε ως ακολούθως:
Τα δείγματα που αναφέρονται στο σχετικό (2) τοποθετήθηκαν σε ένα απλό ψυγειάκι χειρός του εμπορίου χωρίς να αφαιρεθούν οι ετικέτες της εταιρείας μας από τα προϊόντα με αποτέλεσμα να γνωρίζουν οι εξεταστές τίνος προϊόν εξετάζουν.
Μεταξύ αυτών των προϊόντων ήταν και το επίμαχο δείγμα με την ονομασία ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (βλ. σχετ. 3).
2. Στις 31/8/2016 ο ΕΦΕΤ αποστέλλει στο κατάστημα μας των Ιωαννίνων την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1578/29-8-2016 (βλ. σχετ. 4) έκθεση ελέγχου. Τις παρατηρήσεις του σ’ αυτήν στην παράγραφο (6) τις λάβαμε υπ’ όψιν μας και προέβημεν σε όλες τις απαιτούμενες διορθωτικές ενέργειες.
Πιο συγκεκριμμένα επί της πρώτης παραγράφου του άρθρου (6) Ευρήματα Ελέγχου (σχετ. 4) που αφορά το πρόγραμμα μυοκτονίας η εταιρεία μας σε συνεννόηση με τον Γεωπόνο Τροφίμων Κάβελα Κων/νο μετά από εσωτερική αλληλογραφία με μέιλ (βλ. σχετ. 5 και 6) απέστειλε στον ΕΦΕΤ την εμπεριστατωμένη απάντηση της (βλ. σχετ. 7) .   
Επί της δευτέρας παραγράφου συμμορφωθήκαμε αμέσως και αλλάξαμε τις ετικέτες, όπως φαίνεται στην επισυναπτόμενη  σχετική φωτογραφία (σχετ. 8).
3. Στις 9/2/2017 ο ΕΦΕΤ κοινοποίησε στην έδρα της εταιρείας μας στην Κέρκυρα το υπ’ αριθμόν πρωτ. τ.262/9-2-2017 έγγραφο του με τον τίτλο «Ανακοίνωση αποτελέσματος δειγματοληψίας» (σχετ. 9), το οποίο αφορούσε το ένα εκ των δειγμάτων του ελέγχου (σχετ. 2) της 15/7/2016 με αριθμό 69/16 και πιο συγκεκριμμένα τον γαλέο φέτα Ισπανίας.
Με αυτό το έγγραφο ο ΕΦΕΤ μας ανακοίνωσε ότι το ως άνω ληφθέν δείγμα (69/16) είχε άνω του επιτρεπόμενου ορίου περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα (μη κανονικό - μη ασφαλές) και μας καλούσε να ανακαλέσουμε την συγκεκριμμένη παρτίδα και να αποσύρουμε το συγκεκριμμένο προϊόν.
Επειδή στο ως άνω έγγραφο, παρ’ όλο που αναφερόταν, δεν υπήρχε ως επισυναπτόμενη η έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους, την ζητήσαμε τηλεφωνικώς και την 10/2/2017 μας την απέστειλε ο ΕΦΕΤ με μέιλ (βλ.σχετ. 10 και 11). 
Με έκπληξη και όχι μόνο διαπιστώσαμε στις 10/2/2017 από την εν λόγω έκθεση (σχετ. 11), η οποία είχε συνταχθεί στις 6-2-2017 (αρ. πρωτ. 30/043/000/969/20-7-2016) ότι το δείγμα (69/16) είχε αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους (Χ.Υ. Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας) στις 20/7/2016, ενώ το είχαν παραλάβει από εμάς στις 15/7/2016 (βλ. σχετ. 2) και επ’ αυτού (του εγγράφου) αναγράφεται ότι η κατάσταση του δείγματος ήταν άριστη (σχετ. 11).
Αφού λάβαμε και την ως άνω έκθεση απαντήσαμε αμέσως (αυθημερόν)  στις 10-2-2017 στον ΕΦΕΤ (σχετ. 12) με τα ακόλουθα έγγραφα, ήτοι την παραγγελία μας (σχετ. 13), το τιμολόγιο από την προμηθεύτρια εταιρεία της Ισπανίας (σχετ. 14) και το έντυπο παραλαβής του συγκεκριμμένου εμπορεύματος όταν ήλθε σε εμάς (Κέρκυρα) (σχετ. 15). Από αυτό προκύπτει ότι το δείγμα που έλαβαν ήταν από την παρτίδα 1416/00364 (βλ. σχετ. 15 σε συνδυασμό με σχετ. 9). Το στοιχείο Ζ  στο τέλος του αναφερόμενου στο σχετικό με αριθμό (9) ήταν γιατί η εν λόγω παρτίδα είχε γίνει εν τω μεταξύ (6) έξη παρτίδες από την εταιρεία μας (Α, Β, Γ, Δ, Ε, και Ζ) (βλ. και σχετ.45).
Επίσης αποστείλαμε τις απαιτούμενες υπεύθυνες δηλώσεις που ζητήθηκαν από τον ΕΦΕΤ (βλ. σχετ. 9) άμεσα (10-2-2017), όπως προκύπτει από τα επισυναπτόμενα αντίγραφα (βλ. σχετ. 16, 17 και 18).
Ταυτόχρονα αποστείλαμε στον ΕΦΕΤ την ίδια μέρα (10-2-2017) τα εκτελωνιστικά έγγραφα της Θεσσαλονίκης  (όπου έγινε ο εκτελωνισμός) και αφορούν το συγκεκριμμένο φορτίο (βλ. σχετ. 19 έως και 40), καθώς και όλα τα συνοδευτικά έγγραφα της χώρας εισαγωγής που ήταν η Ισπανία (σχετ. 19 έως 40).
Εκτός αυτών ασκήσαμε έφεση, όπως είχαμε δικαίωμα (βλ. σχετ. 41) και αναμένουμε το αποτέλεσμα από το αντιδείγμα (το δεύτερο ίδιο προϊόν).
Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε ανάκληση από 10/2/2017 (αυθημερόν) του προϊόντος, όπως προκύπτει από το σχετικό 42, την οποία αποστείλαμε στον ΕΦΕΤ. Από τον έλεγχο που πραγματοποιήσαμε δεν βρέθηκε ποσότητα στα χέρια μας, ενώ ενημερώναμε μέσω των καταστημάτων μας αυθημερόν (10-2-2017) Ιωαννίνων και Κέρκυρας  τους καταναλωτές μας (σχετ. 42 προτελευταίο έγγραφο), όπως επίσης προκύπτει με την γραπτή ανακοίνωση που αναρτήσαμε σε εμφανή σημεία (βλ. σχετ. 43 και 44) των καταστημάτων Κέρκυρας και Ιωαννίνων αντίστοιχα. 
Επίσης αποστείλαμε και πάλιν αυθημερόν (10-2-2017) απαντητική επιστολή στον ΕΦΕΤ (βλ. σχετ. 45) από την οποία προκύπτει η πλήρης ανάλυση της επεξεργασίας της συγκεκριμμένης παρτίδας του προϊόντος , ενώ την 13-2-2017 αποστείλαμε εκ νέου στον ΕΦΕΤ υπεύθυνη δήλωση με ανάκληση όλων των δικών μας παρτίδων της 1416/00364, ήτοι της Α, Β, Γ, Δ, Ε και Ζ (βλ. σχετ. 46).
4. Στις 15-2-2017 ο ΕΦΕΤ μας ζήτησε να του στείλουμε τις νέες ετικέτες του εν λόγω προϊόντος για να δει εάν είχε διορθωθεί η ένδειξη με βάση την επισήμανση ως προς την επιστημονική ονομασία και πράγματι με μέιλ αποστείλαμε τέτοια ετικέτα (βλ. σχετ. 47), όπου φαίνεται η ονομασία ΓΛΑΥΚΟΣ.
Την ίδια ημέρα (15-2-2017) και μέσα σε λίγες ώρες ο ΕΦΕΤ προχωρεί σε δελτίο τύπου (σχετ. 48), με το οποίο καλεί τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το προϊόν που απεικονίζεται.
Σημειώνουμε στο σημείο αυτό ότι στην εν λόγω φωτογραφία του δελτίου τύπου απεικονίζεται το προϊόν με την ετικέτα (ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ (ΓΛΑΥΚΟΣ))  που αποστείλαμε την 15-2-2017 (βλ. σχετ. 47) σχετικά με την διόρθωση της επιστημονικής ονομασίας και ΟΧΙ το αρχικό ελεγχθέν προϊόν που έφερε την ένδειξη στην ετικέτα ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, κάτωθι δε της ένδειξης αυτής (ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ (ΓΛΑΥΚΟΣ)) είχαν σβηστεί με μπλάνκο όλες οι ενδείξεις, ήτοι ημερομηνία κατάψυξης, ημ/νία συσκευασίας και ημερομηνία λήξης.
Δηλαδή τα δύο προϊόντα που απεικονίζονται δίπλα - δίπλα (βλ. σχετ. 3 το οποίο πήραμε φωτογραφία από την ανάκληση του προϊόντος και 48), ήτοι το ελεγχθέν (σχετ. 3) και το ανακοινωθέν (σχετ. 48) δια του δελτίου τύπου ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ με άλλη ημερομηνία άφιξης, παρτίδας, παραγωγής, αλιείας, λήξης και συσκευασίας και το κυριώτερο είναι αλιευμένα σε ξεχωριστούς Ωκεανούς, εξ ου λόγου και σβήστηκαν εσκεμμένα με μπλάνκο οι ενδείξεις στο σχετικό 48.
Το δελτίο τύπου αυτό με το λάθος προϊόν στην φωτογραφία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ στις 15-2-2017, ενώ κανονικά θα έπρεπε, ως όφειλε, να είχε γίνει το αργότερο στις 9/2/2017 για να ενημερωθεί άμεσα το καταναλωτικό κοινό και επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση ενημερώθηκε στις 13/2/2017 από τον ΕΦΕΤ και όχι στις 9/2/2017.
Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε ότι η ίδια αυτή φωτογραφία του ΕΦΕΤ στο δελτίο τύπου με το λάθος προϊόν και το μπλάνκο στις ενδείξεις ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ στο διαδίκτυο όχι με σβησμένες τις ενδείξεις (βλ. σχετ. 49 και 50) αλλά αυτούσια χωρίς μπλάνκο, όπως δηλαδή η εταιρεία μας το απέστειλε στον ΕΦΕΤ με το ανωτέρω σχετικό (47).
Και εδώ τίθεται το μέγα ερώτημα πως και από που και για ποιο λόγο προμηθεύτηκαν τα διάφορα sites στο διαδίκτυο την αποσταλείσα από εμάς νέα ετικέτα, που είχε μόνον ο ΕΦΕΤ, και όχι αυτήν που αναρτήθηκε στο δελτίο τύπου του, όπως θα έπρεπε να έχουν. 
Που αποσκοπούσε αυτή η διαφοροποίηση και ποιόν ωφελούσε; Και αλήθεια γιατί το καταναλωτικό μας κοινό ενώ θα έπρεπε με το δελτίο τύπου να ενημερωθεί και να μην καταναλώσει τον ΓΑΛΕΟ ΦΕΤΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (συγκεκριμμένης παρτίδας και λήξης) που είναι το ελεγχθέν και ανακληθέν προϊόν ενημερώθηκε να μην καταναλώσει τον ΓΑΛΕΟ ΦΕΤΑ (ΓΛΑΥΚΟ), με σβησμένες τις ενδείξεις στο δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ και άθικτες τις ίδιες ενδείξεις χωρίς μπλάνκο στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μας ρωτούν και να επιστρέφουν οι καταναλωτές μας λάθος προϊόν; Ποιος παρενέβη σε όλη αυτή την διαδικασία (και δεν στοχοποιούμε κανέναν συγκεκριμμένο) και με ποιο τρόπο; Γιατί πριν το τελευταίο έγγραφο του ΕΦΕΤ (σχετ. 54) αυτά δεν ελέγχθηκαν αλλά έτρεξε ο ΕΦΕΤ να καλύψει τους υπαλλήλους του εντός ολίγων ωρών χωρίς να ελέγξει και τις δικές του διαδικασίες;
Η έκθεση αυτή της εταιρείας μας με λάθος προϊόν μας έχει επιφέρει τεράστια βλάβη και το λιγώτερο που θα έπρεπε τη στιγμή αυτή να κάνει ο ΕΦΕΤ θα ήταν να αποσύρει την εν λόγω φωτογραφία από το δελτίο τύπου του καθ’ όσον παραπλανά το καταναλωτικό κοινό και όχι μόνο.
Και ενώ η εταιρεία μας υφίσταται πόλεμο μέσω του διαδικτύου εντελώς αδικαιολόγητα, αφού εμφανίζουν λάθος προϊόν εξ αιτίας του δελτίου τύπου του ΕΦΕΤ, όπως αναφέραμε παραπάνω, και ενώ το αρχικό δείγμα λήφθηκε στις 15/7/2016, στάλθηκε στο Γενικό Χημείο του Κράτους στις 20/7/2016  και μας απεστάλη η έκθεση ελέγχου του τελευταίου στις 10/2/2017 από την οποία προκύπτει (βλ. σχετ. 11) ότι ο έλεγχος διήρκεσε σχεδόν 6,5 ολόκληρους μήνες!! ενώ μπορούσε να κρατήσει μία μόνον ημέρα (βλ. άλλη σχετική έκθεση από άλλο έλεγχο σε εμάς σχετ. 51 που εντός τριών (3) ημερών μας ενημέρωσαν), προβαίνουμε σε μία ανακοίνωση (σχετ. 52) από απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση μετά από ανώνυμα τηλεφωνήματα που δεχόταν (πριν την ανακοίνωση του αρνητικού αποτελέσματος για το ένα δείγμα (σχετ. 9)) ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μας κ. Γογγάκης Σπυρίδων παρουσία μαρτύρων που του υπόσχονταν (στο τηλέφωνο) πλήρη κάλυψη για όλα τα δείγματα της δειγματοληψίας της 15-7-2016 εάν πλήρωνε κάποιο ποσό. Σημειωτέον ότι για τα δείγματα όλων των προϊόντων της δειγματοληψίας αυτής τον Σεπτέμβριο του 2016 είχαν ενημερώσει τηλεφωνικά από τον ΕΦΕΤ την υπεύθυνη του Καταστήματος μας Ιωαννίνων ότι όλα ήταν καθαρά. Τώρα τι άλλαξε κατόπιν και ποιος τηλεφωνούσε ζητώντας χρήματα είναι άγνωστο σ’ εμάς μέχρι σήμερα (προφανώς κάποιος ψάρευε για να δει την αντίδραση μας) και ζητάμε και εμείς με την σειρά μας την διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής από τους αρμόδιους Εισαγγελείς Κέρκυρας  και Ιωαννίνων στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα.
Θέλουμε τέλος να επισημάνουμε ότι βρισκόμαστε στον συγκεκριμμένο χώρο πάνω από 40 χρόνια και έχουμε αναπτυχθεί σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Ρόδο και Αθήνα με πολύ κόπο, έχοντας δώσει δείγματα γραφής στο καταναλωτικό κοινό και η συνεργασία μας με τις εποπτεύουσες αρχές (Κτηνιατρική Υπηρεσία, ΕΦΕΤ, κ.λ.π.) υπήρξε αρμονική και άψογη όλο αυτό το διάστημα πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Δεν υπήρχε λοιπόν κανείς λόγος σήμερα να προβούμε σε τέτοιες ανακοινώσεις χωρίς λόγο.
Δεν θα κάναμε ποτέ κακό σε κανέναν, αλλά δεν θέλουμε και να μας βλάψει κανείς. Μας έπνιγε το δίκαιο και η αγανάκτηση για όσα συνέβαιναν και μας έβλαπταν χωρίς εμείς να συμμετέχουμε.
Εν κατακλείδι και με βάση την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ στην ιστοσελίδα CORFUPOST (βλ.σχετ. 53), διότι άλλο πιο περιωρισμένο (με μικρότερο κείμενο) έγγραφο έφθασε σε εμάς (βλ. σχετ. 54), θα θέλαμε να επισημάνουμε τόσον στον ΕΦΕΤ, όσο και σε κάθε κατεύθυνση ότι και εμείς, ακόμα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο επιθυμούμε και σκεφτόμαστε την δημόσια υγεία και την προστασία των καταναλωτών, αλλιώς δεν θα ήμασταν σήμερα από τις πλέον υγιείς και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον Κλάδο στην Ελλάδα, η δε αρνητική δειγματοληψία στο συγκεκριμμένο προϊόν ΟΥΔΟΛΩΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ στην εταιρεία μας αλλά σε αυτό καθ’ εαυτό το αλίευμα (στο σώμα του), το οποίο (η συγκεκριμμένη παρτίδα) είχε περάσει τον σχετικό έλεγχο στην Ισπανία πριν εμείς το εισάγουμε και μάλιστα είχε ευρεθεί εντός των κανονικών ορίων (0,61), όπως προκύπτει από τα επισυναπτόμενα (4) επίσημα έγγραφα (σχετ. 55) των Αρχών της Ισπανίας. 
Τέλος επισημαίνουμε ότι δεν ταυτίζουμε την οποιαδήποτε Κρατική Υπηρεσία που συνεργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς προβλήματα και ειδικά τον ΕΦΕΤ, το Γενικό Χημείο του Κράτους, την Κτηνιατρική Υπηρεσία κ.λ.π. με τις όποιες ενέργειες ατόμου ή ατόμων που βρίσκονται πλάι και πίσω από τις Υπηρεσίες αυτές και λειτουργούν υπογείως προς ίδιο συμφέρον. Ειλικρινά μακάρι να τους ξέραμε και να είστε σίγουροι ότι θα τους κατονομάζαμε.
Εμπιστευόμαστε λοιπόν αυτές τις Υπηρεσίες, όπως άλλωστε το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, και περιμένουμε να βάλουν και αυτοί στο περιθώριο  ή να στείλουν στην Δικαιοσύνη τους όποιους υπεύθυνους, αφού ελέγξουν όλα τα ανωτέρω.
Κατόπιν των ανωτέρω εκτεθέντων που απαριθμούνται χρονολογικά και με συνημμένα όλα τα σχετικά έγγραφα προς αποκατάσταση της αλήθειας  και της όποιας παρερμηνείας δόθηκε στη δήλωση μας, παρακαλούμε τους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Κέρκυρας και Ιωαννίνων προς τους οποίους κοινοποιείται η παρούσα να διατάξουν, εφ’ όσον το κρίνουν σκόπιμο, προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να πέσει άπλετο φως που και εμείς και ο ΕΦΕΤ, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του, θέλουμε.
Κέρκυρα 21/2/2017
Με τιμή 
Για την ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ν. ΓΟΓΓΑΚΗΣ