Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ Κέρκυρας: Ο κερκυραϊκός λαός θα απομονώσει τη Χ.Α.

Μήνυση Χρυσής Αυγής
21 Φεβρουαρίου 2017 / 09:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την ομόφωνη συμπαράσταση όλων των φορέων προς τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις μηνύσεις της Χ.Α.,

η παράταξη της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση: «Η  Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών -ΑΝ.Α.Σ.Α.- ευχαριστεί όλους τους  κοινωνικούς, πολιτικούς φορείς και τους δημοκράτες πολίτες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που απερίφραστα καταδίκασαν τις κατά “συνήθεια” τρεις  μηνύσεις του βουλευτή Κέρκυρας της Χρυσής Αυγής Ι. Αϊβατίδη εναντίον του επικεφαλής της Παράταξης μας, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστου Μωραΐτη, δημοκρατικά εκλεγμένων αιρετών από την πλειοψηφία των πολιτών του Ιονίου.                                                                                                                
Το φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και οι ρατσιστικές αντιπατριωτικές μεθοδεύσεις του, καταδικάζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού των Ιονίων Νήσων.
Η  ΑΝ.Α.Σ.Α. με συνέπεια και συνέχεια, αδιαπραγμάτευτα προσηλωμένη στις προγραμματικές της αρχές, συνεχίζει υπό τις δυσμενέστερες πολιτικοοικονομικές – αυτοδιοικητικές  συνθήκες να αγωνίζεται για τα θεμελιώδη ζητήματα προστασίας του δημόσιου χώρου και των κοινωνικών δικαιωμάτων. ( πχ. CETA – TTIP, Ερημίτης, Αεροδρόμια, Εργασιακά δικαιώματα......κλπ.).
Το φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, σε αυτά τα κρίσιμα εθνικό-αυτοδιοικητικά ζητήματα απουσιάζει, κρύπτεται. Μηνύουν προκλητικά και κατ’ εξακολούθηση εκλεγμένα αυτοδιοικητικά στελέχη. Προκαλούν, θεωρώντας ότι ευνοούνται από τη διεθνή συγκυρία της επιβολής λιτότητας και απώλειας κυριαρχικών δικαιωμάτων για τους λαούς, από τα κέντρα των κυρίαρχων πολυεθνικών, χρηματοπιστωτικών αγορών.
Πλανώνται.
Είναι βέβαιο ότι ο Κερκυραϊκός λαός  και οι δημοκράτες πολίτες του Ιονίου θα τους απομονώσουν ακόμη περισσότερο».