Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκβιασμό από τους ελεγκτές του ΕΦΕΤ καταγγέλλει ο Γογγάκης

Γογγάκης ΑΕΒΕ
17 Φεβρουαρίου 2017 / 09:59

Η υπόθεση εξελίχτηκε στα Γιάννενα τον Ιούλιο. Η εκβίαση που καταγγέλλει ο Σπ. Γογγάκης έγινε τον Φεβρουάριο. Αναρωτιέται καλόπιστα αυτός που ούτως ή άλλως στο μεταξύ έφαγε τον γαλέο, αν έτσι προτατεύεται η δημόσια υγεία...

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απόπειρα εκβίασης από ελεγκτές του ΕΦΕΤ (της Υπηρεσίας του με έδρα τα Γιάννενα), καταγγέλλει ο Σπ. Γογγάκης ιδιοκτήτης της ομώνυμης ΑΕΒΕ, εμπορίας τροφίμων. Μιλώντας στην κ.Ε. χθες καθ' οδόν από την Ολλανδία, αναφέρθηκε στην υπόθεση, που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. Σε τουλάχιστον οκτώ διαδοχικές σελίδες στο google περιλαμβάνεται η πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, που ζητάει την ανάκληση μιας παρτίδας ισπανικού γαλέου και η σκληρή απάντηση της Γογγάκης ΑΕΒΕ που μιλάει για ωμό εκβιασμό. 
"Μετά την παρέλευση επτά μηνών από την ημέρα που πήραν τα δείγματα, και μάλιστα με ανορθόδοξο τρόπο, ζήτησαν 100 χιλ. €, προκειμένου να μην ανακοινώσουν την απόφαση του ΕΦΕΤ για την παρτίδα", λέει ο Σπ. Γογγάκης. "Πήραν τα δείγματα στις 15 Ιουλίου 2016 για το Χημείο. Επικοινώνησαν μαζί μας τον Σεπτέμβριο για να μας πουν ότι ήταν εντός των προδιαγραφών αλλά επανήλθαν 12 Φεβρουαρίου να ζητήσουν λεφτά αλλιώς θα δημοσίευαν παντού την απόφαση για την ανάκληση της παρτίδας του γαλέου από τα ψυγεία και την οδηγία προς τους καταναλωτές να μην τον καταναλώσουν"! 
 
Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ
 
Ο Ε.Φ.Ε.Τ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο του προγράμματος Επίσημου Ελέγχου για τα Βαρέα Μέταλλα έτους 2016, προέβη σε δειγματοληψία του κατεψυγμένου ιχθυηρού με την εμπορική ονομασία «ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ» FAO ΙΝΔΙΚΟΥ 51/57, σε συσκευασία φέτας με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 15/10/2017, που διακινείται από την εταιρεία ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ (2ο χλμ εθν. Πέλεκα - Αλεπού, ΔΕΗ, Κέρκυρα).
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του Γ.Χ.Κ., διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερβαίνει το ανώτατo επιτρεπτό όριο όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των σχετικών ποσοτήτων που αντιστοιχούν στις παρτίδες 1416/00364Α, 1416/00364Β, 1416/00364Γ, 1416/00364Δ 1416/00364Ε και 1416/00364Z και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.
 
Η απάντηση της εταιρείας
 
Η εταιρεία ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ καταγγέλλει δημόσια τους ανεύθυνους «υπεύθυνους» που για ακόμα μία φορά έρχονται μία εβδομάδα (!) πριν την Καθαρή Δευτέρα να εκβιάσουν ουσιαστικά την εταιρεία.
Σε μία καθόλα νόμιμη εμπορική εισαγωγή κατεψυγμένου ψαριού από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αφού τα ψάρια ΕΛΕΧΘΗΣΑΝ από τους εκεί ιατρούς και πήραν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, επωλήθησαν στην Ελληνική αγορά. Σε «δείγμα» που πάρθηκε 9 Ιουλίου του 2016, ανακοίνωσαν μετά βαΐων και κλάδων, 7 μήνες (!) μετά ότι «ανακάλυψαν» πρόβλημα στην παρτίδα! 
Το «ανακάλυψαν» σε «δείγμα» που ΔΕΝ έφυγε σφραγισμένο από το κατάστημα μας!!! 
Το «ανακάλυψαν» 7 μήνες μετά, όταν η εξέταση του οποιουδήποτε δείγματος διαρκεί μόλις 1 ημέρα!!! 
Το «ανακάλυψαν» όταν η εταιρεία ΔΕΝ δέχθηκε να τους δώσει το σύνηθες για αυτούς «δωράκι», που ζητούσαν επιμόνως σε πολλαπλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις!!! 
Το «ανακάλυψαν» απειλώντας ότι είναι πολύ εύκολο για αυτούς να ΑΛΛΑΞΟΥΝ το «δείγμα» με κάποιο άλλο!
Αυτοί οι ανεύθυνοι «υπεύθυνοι» νοιάστηκαν για το δημόσιο καλό 7 μήνες μετά!!!
Αξιότιμοι «υπεύθυνοι» σας δηλώνουμε ότι ΔΕΝ πρόκειται ΠΟΤΕ να σας δώσουμε το σύνηθες για εσάς «δωράκι», όπως και ΠΟΤΕ ΔΕΝ το έχουμε κάνει!!! 
Αυτά να τα κάνετε ΕΚΕΙ που εσείς ξέρετε και σας περνούν… Ξέρετε εσείς…