Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμαρχος Κέρκυρας: Βρήκαμε άλλο χώρο για τα σκουπίδια

Σκουπίδια
16 Φεβρουαρίου 2017 / 10:11

Δεν αποκαλύπτει αν είναι όμορος της σημερινής εγκατάστασης στο Τεμπλόνι. Λέει όμως ότι αναζητείται μέθοδος που να μην χρειάζεται ταφή υπολειμμάτων άρα και κατασκευή νέου κυττάρου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βρήκε διαθέσιμο ιδιωτικό γήπεδο και συζητάει την απόκτησή του ώστε να εγκαταστήσει εκεί τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, η δημοτική Αρχή! Την ανακοίνωση αυτή έκανε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Νικολούζος, μιλώντας στον τοπικό σταθμό της ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο και περιφερειακή σύμβουλο Μαρίνα Μοσχάτ. Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο της ΕΡΤ, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι πρόκειται για μια σοβαρή πρόταση, που δεν έχει να κάνει με δημόσια έκταση. “Μελετάμε και διαπραγματευόμαστε έναν άλλο χώρο, αν και δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα καταλήξουμε σε αυτόν”, δήλωσε και διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που ο δήμος τελικά επιλέξει αυτή τη νέα πρόταση χωροθέτησης θα προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες αδειοδότησης ενώ θα ακολουθήσει και η τροποποίηση του τεχνικού δελτίου για την χρηματοδότηση της κατασκευής του εργοστασίου κομποστοποίησης.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία της κ.Ε. μαζί του το απόγευμα, ο δήμαρχος δεν θέλησε να αποκαλύψει που είναι ο χώρος αυτός που διατίθεται ενώ συγκεντρώνει και τις προϋποθέσεις για την αδειοδότησή του, όμως έγινε φανερό ότι θα είναι σε λειτουργική συνάφεια με την εγκατάσταση του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ). Αυτό περιέρχεται πλήρως στη δικαιοδοσία του Δήμου και μεγαλώνει ενώ αναμένεται ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός και στην συνέχεια η πρόσκληση εργολαβικού ενδιαφέροντος για τη λειτουργία του. Η ένταξη του νέου χώρου στο Σχέδιο δεν θα απαιτήσει τη ριζική αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ), που πρόσφατα εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο. Θα ζητηθεί όμως η τροποποίησή του.
Ο Κ. Νικολούζος διευκρίνισε ότι οι εργασίες για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου θα συνεχιστούν παραλλήλως, όπως και εκείνες για την ενδιάμεση διαχείριση των σκουπιδιών (σ.σ. δεματοποιητής κλπ).
Σε ερώτηση για τον τελικό αποδέκτη των υπολειμμάτων είπε "ότι δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τη χρήση της εγκατάστασης στα Μεσοράχια της Λευκίμμης" ενώ αναζητείται επιμόνως η πιθανότητα χρήσης διαφορετικής τεχνολογίας στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση και στο νέο χώρο, που εφ' όσον ευοδωθεί μπορεί και να αποτρέψει την αναγκαιότητα μιας ακόμα κατασκευής κυττάρου ταφής υπολειμμάτων.