Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο χορό των μπλόκων και οι Κερκυραίοι αγρότες

Αγροτικά μπλόκα
13 Φεβρουαρίου 2017 / 11:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους οι Κερκυραίοι αγρότες, συμμετέχοντας με βαριά οχήματα στην πορεία προς το κέντρο της πολής.

Το ραντεβού για τους αγρότες του νησιού, ήταν το πρωί της Δευτέρας στο αεροδρόμιο, απ΄όπου και ξεκίνησαν μηχανοκίνητο συλλαλητήριο προς το κέντρο της πόλης και κατέληξαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Σαρόκου.


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας Βασίλης Αρμενιάκος δήλωσε «Μας παίρνουν στην κυριολεξία τη γη, μας παίρνουν στην κυριολεξία κομμάτι απ΄τη ζωή μας. Κυρίως τα δύο τελευταία μέτρα, το μέτρο που καταργεί τη σύνταξη κατά 60% σε όποιον έχει έστω και το παραμικρό γεωργικό εισόδημα και το μέτρο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που πλήττει κυρίως τους Κερκυραίους αγρότες ετεροαπασχολούμενους στις τουριστικές περιοχές, είναι πλήγματα που θα μειώσουν τα έσοδα των Κερκυραίων σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν θα έχουν τη δυνατότητα ούτε τα μαγαζιά να λειτουργήσουν. Η οικονομία του νησιού θα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ' ότι είναι σήμερα». 


Αιτήματα τοπικού χαρακτήρα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

Αγροτική οδοποιία - χαμηλή τιμή στο νερό για τη λαϊκή και αγροτική κατανάλωση - αποτελεσματική δακοκτονία για όλο το νησί - αγροτικούς γιατρούς στα χωριά και καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες στο Νοσοκομείο - άμεση εξόφληση των επιδοτήσεων που παραμένουν ακόμη μέχρι σήμερα απλήρωτες - κατασκευή και συντήρηση των αλιευτικών καταφυγίων - αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών από την χαλαζόπτωση. Τη συμπαράστασή τους στο αγώνα των Κερκυραίων αγροτών έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.