Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
09 Φεβρουαρίου 2017 / 12:07

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Σε ανανέωση και ενίσχυση της πολυετούς συνεργασίας τους προχώρησαν τα πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου, με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας την Τρίτη μεταξύ των πρυτάνεων Γιώργου Καψάλη και Bektash Mema.

Βασικός στόχος της συνεργασίας αυτής, εκτός από την ανάπτυξη κοινών δράσεων σε θέματα που ενδιαφέρουν τα δύο ιδρύματα, είναι η υποστήριξη εκ μέρους του πανεπιστημίου Ιωαννίνων πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν το πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου σε διεθνή αναγνώριση και παρουσία. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, που είναι βέβαιο ότι ενδιαφέρει ξεχωριστά το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 
Επίσης, στο πλαίσιο υπογραφής του πρωτοκόλλου, τονίστηκε η ανάγκη για συνεργασία, φιλία και εμπιστοσύνη ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια, καθώς και ανάμεσα στους δύο λαούς. 
Στην τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου παρέστησαν, εκτός από τους δύο πρυτάνεις, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Βασίλειος Τόλιος, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Γιάννενα Sofokli Vasili, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Χαράλαμπος Κωνσταντίνου και οι αναπληρωτές πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θωμάς Μπάκας και Ανδρέας Φωτόπουλος, οι αντιπρυτάνεις του πανεπιστημίου Αργυροκάστρου Valbona Duri και Jani Dine, ο πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του πανεπιστημίου Αργυροκάστρου Παναγιώτης Μπάρκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τα δύο ιδρύματα.