Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σηκώνουν το γάντι οι παραγωγικοί φορείς για τον Ερημίτη

Ερημίτης
08 Φεβρουαρίου 2017 / 10:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απάντηση στην επιστολή του Συλλόγου του Ερημίτη προς τον Γ. Χονδρογιάννη για τη στάση του Επιμελητηρίου απέναντι στην NCH Capital,

δίνουν με κοινή τους ανακοίνωση παραγωγικοί φορείς της Κέρκυρας, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τα σχέδια της εταιρείας.  

Η ανακοίνωση

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε από του εκπροσώπους της εταιρείας NCHCapitalInc., οι οποίοι πρόσφατα επισκέφτηκαν το νησί μας, την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ακινήτου, έκτασης περίπου 490.000 τ.μ., στον Ερημίτης Κασσιώπης από το ΤΑΙΠΕΔ προς την εν λόγω εταιρεία.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της NCHCapitalINc., το οποίο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία πρότυπου μεικτού τουριστικού θέρετρου υψηλών προδιαγραφών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αναμφισβήτητα, η υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης θα ενισχύσει την οικονομία του νησιού μας, επιφέροντας οφέλη τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στο στάδιο της κατασκευής, αλλά εκτείνονται και στο στάδιο της λειτουργίας, δημιουργώντας σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την Κέρκυρα.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του επενδυτικού σχεδίου, αναμένεται να δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας στο στάδιο κατασκευής και περίπου 500 νέεςθέσεις εργασίας στο στάδιο λειτουργίας, σε μια εποχή, όπου το μεγαλύτερο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας και ευρύτερα όλης της χώρας μας, είναι η υψηλή ανεργία.

Επιπλέον, η επενδυτική δαπάνη αναμένεται να αυξήσει το Α.Ε.Π. της Κέρκυρας κατά 174.000.000€ ήτοι κατά 11,5%. (έτος βάσης 2014), ενώ κατά το στάδιο της λειτουργίας των πρώτων δέκα ετών, το τουριστικό θέρετρο αναμένεται να συμβάλει περαιτέρω στην ενίσχυση του Α.Ε.Π. της Κέρκυρας κατά 179.000.000€ ήτοι κατά 11,9%.

Παράλληλα, η ήπια κατασκευή, βασισμένη στο βιοκλιματικό σχεδιασμό και την Κερκυραϊκή αρχιτεκτονική, η οποία ενσωματώνεται στο φυσικό περιβάλλον, όχι μόνο δεν το απειλεί αλλά αντιθέτως το προστατεύει και το αναδεικνύει, καθιστώντας την συγκεκριμένη επένδυση ορόσημο και σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον τουρισμό της Κέρκυρας αλλά και ευρύτερα όλης της χώρας.

Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά καθώς με την υλοποίηση της θα αυξηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για το νησί μας συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, συνολικά.

Σημειώνεται ότι τα οφέλη από την συγκεκριμένη τουριστική επένδυση θα ενισχύσουν όλους τους επαγγελματίες του νησιού και θα βελτιώσουν τις προοπτικές για τις επόμενες γενιές. Άλλωστε, ο τουρισμός είναι η μοναδική δραστηριότητα που άνθησε τα χρόνια της κρίσης στην χώρα, αντιθέτως η Κέρκυρα δεν είχε ουσιαστικά οφέλη και το Α.Ε.Π. της συρρικνώθηκε σημαντικά.

Επιπλέον, από τη λειτουργία του πρότυπου τουριστικού θέρετρου θα δημιουργηθεί σημαντική υπεραξία στην ευρύτερηπεριοχή, η οποία αναμένεται να αποκομίσει και τα μεγαλύτερα οφέλη.
Ζούμε, δραστηριοποιούμαστε, εργαζόμαστε και δημιουργούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Πρωτίστως, όμως, αγωνιούμε κι εμείς για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας και σε αυτή την προσπάθεια έργα όπως η συγκεκριμένη επένδυση μπορούν να αποτελέσουν την απαρχή μιας αναπτυξιακής πορείας για τον τόπο μας, στην πράξη.

Για τους παραπάνω, βασικούς λόγους,στηρίζουμε την υλοποίηση της εν λόγω επένδυσης, ως μοναδικής ολοκληρωμένης πρότασης, με την προϋπόθεση της πιστής εφαρμογής των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων, των όρων δόμησης και γενικότερα της σχετικής ελληνικής νομοθεσίας, και καλούμε όλους τους φορείς της Κέρκυρας και ειδικότερα τους κρατικούς και αυτοδιοίκητους φορείς να εγκαινιάσουν μια γόνιμη συνεργασία με τον επενδυτή προκειμένου το νησί μας, το οποίο τα τελευταία έτη βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη από τησυγκεκριμένη επένδυση».

Υπογράφουν οι φορείς

Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας
Π.Τ. Ιονίων Νήσων Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας
Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας
Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κέρκυρας
Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Εμπόρων Κέρκυρας
Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας
Σύλλογος Εστιατόρων Κέρκυρας
Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Βόρειας Κέρκυρας
Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Κέρκυρας
Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας
Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών και παραδοσιακών Προϊόντων Κέρκυρας
Δίκτυο παραγωγών ΄΄Η Κέρκυρα Παράγει΄΄
Σύλλογος Ελαιοτριβείων Κέρκυρας
Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας
Αγροτικός Συνεταιρισμός Μέσης Κέρκυρας
Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Κέρκυρας
Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας
Σωματείο Προπονητών-Εκμισθωτών Θαλάσσιων Μέσων Αναψυχής Κέρκυρας

Δείτε την επιστολή του συλλόγου «Ερημίτη Πλους» εδώ