Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συσκότιση το Σάββατο στην «Ώρα της Γης»

Η Ώρα της Γης
17 Μαρτίου 2016 / 13:08

Η «Ώρα της Γης» δίνει πάλι φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες, στον αγώνα για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 19 Μαρτίου οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα, από τις 8.30μ.μ. έως τις 9.30μ.μ., για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η συμμετοχή των πολιτών, των Δήμων και των κοινοτήτων της Ελλάδας στην «Ώρα της Γης» μπορεί και πρέπει να είναι μόνο η αρχή για τη λήψη μέτρων σε ατομικό ή πολιτικό επίπεδο, για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, τον περιορισμό της σπατάλης ενέργειας, τη στροφή σε βιώσιμες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας.

Ο Δήμος Κέρκυρας συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία για όγδοη χρονιά, με στόχο την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού να δηλώσουν παρόντες σ΄ αυτή την προσπάθεια δίνοντας για άλλη μια χρονιά «ραντεβού» με την «Ώρα της Γης» το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 20.30, κλείνοντας τα φώτα κι ότι άλλο καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα για μια ώρα.

Συσκότιση θα πραγματοποιηθεί - για μια ώρα – σε κτίρια και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, των οποίων η διαχείριση αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 από τις 20.30 έως τις 21.30.

Α) στο δημοτικό φωτισμό:

1) της περιοχής που περιλαμβάνεται μεταξύ των:

οδός Καποδιστρίου, οδός Αγ. Σπυριδώνα, Καμπιέλο,
Ψαράδικα, Πόρτα – Ρεμούντα,

2) στην Άνω και Κάτω Πλατεία συμπεριλαμβανομένου
του Λιστόν,

3) στον ανθόκηπο Μποσκέτο

4) τις οδούς Λεωφ. Αλεξάνδρας και Ελευθερίου
Βενιζέλου (παραλιακή Ανεμόμυλου – Γαρίτσας),

Β) στα δημοτικά κτίρια:

1) Δημαρχείο,

2) Μαράσλειο Μέγαρο,

Γ) το Νέο Φρούριο,
Δ) το Παλαιό Φρούριο και τα Ανάκτορα των Αγ. Γεωργίου
και Μιχαήλ (Παλαιά Ανάκτορα) σε συνεργασία με την
Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ας σκεφτούμε ότι οι ενέργειές μας «σήμερα», θα επηρεάσουν το «αύριο» για τις επόμενες γενιές.
Ας ενεργοποιηθούμε.
Το «μέλλον» μας αρχίζει σήμερα.