Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και ξαφνικά... ελπίδα για τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά

01 Φεβρουαρίου 2017 / 17:09

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Ειδήσεις, δεσμεύσεις, αναφορές, αλλά και προσπάθεια να ασκηθεί κριτική στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, έκρυβε η δεύτερη ημέρα της παρουσίας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, στα Γιάννενα.

Ο αναπληρωτής υπουργός, για μια ακόμη φορά από τα Γιάννενα, στάθηκε σε δηλώσεις του, στη συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια Ηπείρου, για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, ενώ έδωσε έμφαση και στο μέλλον σημαντικών οδικών αξόνων για την περιοχή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης ρωτήθηκε για το αίτημα που έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, να αναζητηθεί χρηματοδότηση για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά και Ιόνια Οδός – Άκτιο.
Στην απάντησή του, τόνισε, πως το πλαίσιο είναι ασφυκτικό, όμως υπάρχει συνεργασία με την Περιφέρεια ώστε ένα ποσό, τουλάχιστον για τον άξονα ως την Κακαβιά, να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ και να διερευνηθεί η δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης από το ΠΔΕ.
Σημείωσε ακόμη ότι το κρίσιμο ζητούμενο βρίσκεται στην ωριμότητα των μελετών καθώς εάν αυτή υπάρχει, τότε η χώρα μπορεί να απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αναζητώντας επιπλέον χρηματοδότηση.
Παράλληλα, στη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε χθες από τα Γιάννενα, ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αναλάβει και την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, τοποθετήθηκε και για το περίφημο σχέδιο σωτηρίας των 160 μεγάλων επιχειρήσεων, που είχε παρουσιάσει στο παρελθόν η πρώην υπουργός κα. Τζάκρη και για το οποίο υπήρχε συζήτηση και για τοπικές επιχειρήσεις όπως η Spider και η Μεταλλουργική.
Ο κ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε πως για τις λεγόμενες «προβληματικές» επιχειρήσεις γίνονται συζητήσεις, δεν υπάρχει όμως καμία περίπτωση να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους με οριζόντιες παρεμβάσεις.
«Έχουμε συγκροτήσει διυπουργική επιτροπή με το υπουργείο Εργασίας, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ανοιχτά ζητήματα, κατά περίπτωση όμως και όχι με οριζόντιες ρυθμίσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. Το πλήρες ρεπορτάζ της εφημερίδας https://goo.gl/Fqcb4M