Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάει Μέγαρο η γυναικεία χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς
25 Ιανουαρίου 2017 / 11:18

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ. Η Γυναικεία Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλλονιάς, με μαέστρο τον Άγγελο Μουρελάτο

θα εκπροσωπήσει την Κεφαλονιά στην ιστορική παράσταση - αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Κεφαλλονίτη μαέστρου, Παναγή Μπαρμπάτη.
Τριακόσιοι χορωδοί από όλη την Ελλάδα θα σχηματίσουν μία τεράστια χορωδία, η οποία θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου δημιουργού, με τη συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας.
Η συναυλία θα περιλαμβάνει τραγούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα, από τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος θα διευθύνει και το έργο. Τα κείμενα, ειδικά για την παράσταση, έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.
Συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.