Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση της Ένωσης Ξενοδοχείων για τα φλέγοντα ζητήματα

Μαράσλειο
19 Ιανουαρίου 2017 / 14:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πλήρη εικόνα για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και επηρεάζουν τον Τουρισμό, ζήτησαν από το Δήμαρχο οι ξενοδόχοι σε συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο Μαράσλειο.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων για τα σημαντικότερα ζητήματα που διαχειρίζεται ο Δήμος καθώς και τη φάση στην οποία βρίσκονται τα σχετικά έργα.

Συγκεκριμένα η ενημέρωση αφορούσε:
·  Τη διαχείριση των απορριμμάτων
·  Την ύδρευση
·  Τα μεγάλα τεχνικά έργα, όπως π.χ. ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ
·  Την ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση)
·  Το οδικό δίκτυο και το κυκλοφοριακό
·  Τη χρήση  του δημόσιου χώρου
·  Την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού
·  Τον προγραμματισμό  των πολιτιστικών εκδηλώσεων

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των ξενοδόχωνΠαναγιώτης Μπράμος, αναφέρθηκε στα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, ιεραρχώντας ως σημαντικότερο την αποκομιδή των απορριμμάτων. Αναφέρθηκε, επίσης στην τουριστική προβολή, την ύδρευση και τη λειτουργία των βιολογικών, την παραχώρηση των παραλιών,  το θέμα των διαφημιστικών πινακίδων, καθώς και ζητήματα που δεν αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου, όπως είναι η λειτουργία του Νοσοκομείου.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αλέκος Φαϊτάς, ο οποίος έκανε εκτενή ενημέρωση για τα θέματα της ΔΕΥΑΚ, καθώς και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νίκος Αναστασόπουλος και  Τουρισμού και Προγραμματισμού, Βασίλης Καββαδίας.