Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέταξε στο Περιστέρι η Κέρκυρα (1-4)

ΑΟΚΚ
18 Ιανουαρίου 2017 / 16:58
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ. Πολύ μεγάλη νίκη της Κέρκυρας που πέταξε κυριολεκτικά στο Περιστέρι και νίκησε με 4-1 τον Ατρόμητο, σε ένα ματς κομβικό για την ομάδα μας στην πρεμιέρα του β΄ γύρου. Η Κέρκυρα είχε απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς, ήθελε πάρα πολύ το ματς, ήταν απόλυτα διαβασμένη και προετοιμασμένη, πήγε να κερδίσει και τα κατάφερε, καθαρά και δίκαια, χωρίς σε κανένα σημείο του ματς να κινδυνέψει.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την Κέρκυρα αφού μόλις στο 4΄ στην πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια που έκανε σκόραρε. Η βαθιά μπαλιά του Ντιόγκο, περνάει πάνω από τον Γκουγκούδη, ο Επστάιν που τρέχει στην πλάτη του κάνει το κοντρόλ και νικάει τον Γκορμπούνοφ στο τετ α τετ. Στη συνέχεια η Κέρκυρα έπαιξε ανοικτά και κυνήγησε ένα γκολ ακόμα, ενώ ο Ατρόμητος που είχε ελαφρά κατοχή μπάλας, ελάχιστες φορές φάνηκε απειλητικός. Στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους με 2η κίτρινη αποβλήθηκε ο Κεϊτά και ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες.
Στο β΄μέρος η Κέρκυρα με αριθμητική υπεροχή κυνήγησε ένα δεύτερο γκολ να «καθαρίσει» το ματς και τα κατάφερε να κάνει το 0-2 στο 66΄ όταν στη σέντρα του Έπσταϊν από αριστερά κι εντός περιοχής, η μπάλα κοντράρει, ο Λαζαρίδης κάνει το τάκλιν για να απομακρύνει, αλλά η μπάλα παίρνει κατεύθυνση στην εστία και με εξουδετερωμένο τον Γκορμπούνοβ, γίνεται το 2-0 για την Κέρκυρα. Τρία λεπτά μετά με 2η κίτρινη αποβλήθηκε ο Γκουγκούδης ο Ατρόμητος συνέχισε με εννέα παίκτες και τα πράγματα έγιναν απλούστερα για την Κέρκυρα. Στο 79΄ η νίκη παίρνει διαστάσεις θριάμβου, ο Σπίνουλας από θέση δεξιά στην περιοχή έκανε την ασίστ για τον Ντουαλά, ο οποίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 υπέρ του ΑΟΚ. Τρία λεπτά μετά μειώνει ο Ατρόμητος όταν σε φάουλ με γέμισμα του Ούμπιδες, η μπάλα φτάνει μέχρι τον Φυτανίδη που με κεφαλιά από κοντά, μειώνει σε 3-1. Όμως η Κέρκυρα πετυχαίνει και τέταρτο γκολ στο 87΄ όταν από λάθος του Μπίτολο, Παμλίδης και Ντουάλα απέναντι σε έναν αντίπαλο, η μπάλα δεξιά στον επερχόμενο Γεωργακόπουλο, ο οποίος με την πρώτη επαφή του με την μπάλα κάνει το 4-1 για τον ΑΟΚΚ. 
Με τη νίκη αυτή η Κέρκυρα πήγε στους 16 βαθμούς και βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος, έχοντας να αντιμετωπίσει εδώ την Κυριακή 25/1 στις 19:30 τον Παναθηναϊκό. 
Διαιτητές: Τσαμούρης (Πειραιά), Λάμπρου (Ανατ. Αττικής), Κοντιζάς (Πειραιά). 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ. Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Γκουγκούδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά, Ούμπιδες, Μπρίτο (56΄ Ντάουντα), , Τόνσο (68΄ Μπάγκα), Βασιλείου (46΄Κυριακίδης), Λε Ταλέκ
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ. Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ιωάννου, Ζορντάο, Γκόμες, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (72΄ Παμλίδης), Ζορμπάς (58΄ Κόντος), Σπίνουλας, Ντουαλά, Επστάιν (83΄ Γεωργακόπουλος).
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια