Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γήπεδο Κοντοκαλίου: Αθλητισμός και ... Πολιτισμός

Σκουπίδια
18 Ιανουαρίου 2017 / 13:52
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία στοίβα σκουπιδιών, ριγμένων στο δρόμο, είναι η εικόνα που αντικρίζουν οι φίλαθλοι και οι αθλητές των ομάδων που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα κάθε Σαββατοκύριακο στο γήπεδο Κοντοκαλίου .

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το πρωί, αφού έχουν περάσει τα απορριμματοφόρα του Δήμου και έχουν αδειάσει τους κάδους και σε περίοδο που η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί κανονικά, χωρίς τα συχνά-πυκνά παρατράγουδα.

Ωστόσο δίπλα από τους κάδους, οι περίοικοι έχουν φροντίσει να εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα, σαλονάκια, στρώματα και ό,τι σαβούρα δεν θέλουν να βλέπουν μέσα στα σπίτια τους - χωρίς να τους πειράζει να τη βλέπουν έξω από αυτά.
Πάνω από τα «σαλονάκια», άλλοι περίοικοι, εναποθέτουν τις σαβούρες που καθαρίζουν από τον κήπο τους, κλαδιά, κομμένα δέντρα και φύλλα - αρκεί να είναι έξω από την αυλή τους.
Συνεχίζοντας την παράδοση, οι επόμενοι ρίχνουν άλλα «σκουπίδια» ανακαίνισης και πάει λέγοντας. Μ΄αυτά και μ΄αυτά ο δρόμος πάνω στη στροφή όλο και στενεύει και ο λόφος όλο και θεριεύει.

Αυτά συμβαίνουν έξω από την εντυπωσιακή βίλλα που γίνονται τα γυρίσματα των Durrells. Στα δυό βήματα βρίσκεται το πεντάστερο Kontokali Bay που η διανυκτεύρευση κοστίζει 250€ . Αυτός είναι επίσης ο δρόμος που οδηγεί στη λαϊκή οικογενειακή παραλία του Κοντοκαλίου και σε πολλά ενοικιαζόμενα καταλύματα και ξενοδοχεία.

Είναι ίσως το πιο πολυσύχναστο πέρασμα της περιοχής, ένας δρόμος στον οποίο πολλοί τουρίστες συνηθίζουν να βολτάρουν και να απαθανατίζουν τις ομορφιές του τόπου. Ισως θα΄πρεπε μαζί με τα σκουπίδια να φωτογραφίζονται και οι περίοικοι για την κουλτούρα, την αισθητική και τη ... μισή αρχοντιά τους.
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.