Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση αγροτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Κυριακή

ΟΑΣΚ
18 Ιανουαρίου 2017 / 12:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. Περιοδείες κλιµακίων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα σε αγροτικές περιοχές της Κέρκυρας ενώ τις επόμενες μέρες

προβλέπονται συναντήσεις με αγρότες των περιοχών: Άνω και Κάτω Παυλιάνα, Άγιο Ματθαίο, Αγ. ∆έκα, Γιαννάδες, Βαλανιό, Καρουσάδες, Νυµφές, Αυλιώτες, Βελονάδες, Περιβόλι, Αργυράδες, Λευκίµµη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι αγρότες του νησιού προγραμματίζουν σειρά κινητοποιήσεων ενώ όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΟΑΣΚ Βασίλης Αρμενιάκος, οι αγρότες του νησιού «ζεσταίνουν τις μηχανές τους» προετοιμάζοντας μηχανοκίνητη πορεία και μπλόκα σε διάφορα σημεία του νησιού.

Πρώτη στη σειρά των κινητοποιήσεων θα είναι η παράστασή τους στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Κυριακή στις 10:30 π.μ. όπου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θόδωρος Γουλής θα είναι εισηγητής στο θέμα της κατάστασης της αγροτικής οικονομίας στην Κέρκυρα και των μέτρων για την στήριξή της. 

Εξάλλου για τα ζητήματα του αγροτικού κλάδου στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  κοινή σύσκεψη με την παρουσία δώδεκα συλλόγων του νησιού αλλά και αυτοαπασχολούμενων. Όπως δήλωσε ο Βασίλης Αρμενιάκος στην ΕΡΑ Κέρκυρας, γίνεται προσπάθεια από την Ομοσπονδία να δημιουργηθούν περισσότεροι αγροτικοί σύλλογοι στο νησί και ειδικότερα στην περιοχή της Λευκίμμης, στις Νυμφές και στην ευρύτερη περιοχή του Παντοκράτορα.

Πίσω στις ρίζες

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία επικαλέσθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στην ΕΡΑ Κέρκυρας, υπάρχει κόσμος που επιστρέφει στην αγροτική οικονομία.
Στην Κέρκυρα, υπάρχουν  πάνω από 4 εκ. ρίζες ελαιοδέντρων οι οποίες παράγουν ετησίως 12.000 τόνους λάδι έναντι 30.000 τόνων παραγωγής τις περασμένες δεκαετίες.
Ωστόσο το 90% των οικογενειών της Κέρκυρας, παράγει αγροτικά προϊόντα για τις οικιακές του ανάγκες, γεγονός που σημαίνει, σύμφωνα με τον Βασίλη Αρμενιάκο, ότι το 17% του εισοδήματος στο νησί παράγεται από τον αγροτικό τομέα..