Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος στην ταλαιπωρία των ιατρικών εξετάσεων για τους οδηγούς

Νοσοκομείο Κέρκυρας
17 Ιανουαρίου 2017 / 18:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από συνεργασία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβο Κακαβίτσα δόθηκε τέλος

στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε εσχάτως και ταλάνιζε τους υποψήφιους οδηγούς και κυρίως τους αιτούντες ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης, άνω των 80ετών.
 
Συγκεκριμένα, εξαιτίας της πρόβλεψης του σχετικού νόμου για εξέταση των υποψηφίων οδηγών από γιατρούς, τεσσάρων κυρίως ειδικοτήτων, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων απευθύνθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο για να ενημερωθούν οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων και να συμβληθούν ως εξεταστές ιατροί. Δυστυχώς ουδείς ιατρός στην Κέρκυρα εκδήλωσε ενδιαφέρον με συνέπεια να δημιουργηθεί πρόβλημα κυρίως με τους αιτούντες ανανέωση διπλώματος, άνω των 80 ετών.
 
Κι αυτό γιατί η σχετική νομοθεσία προέβλεπε, σε περίπτωση έλλειψης ιδιωτών ιατρών, την εξέταση αυτών σε απογευματινά ιατρεία δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος. Καθώς στο Νοσοκομείο Κέρκυρας δεν λειτουργούν απογευματινά ιατρεία σε καμία ειδικότητα, επετεύχθη συμφωνία μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων οδηγών σε πρωινό ωράριο για ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και μάλιστα χωρίς αντίτιμο ενώ διευθετήθηκαν και τα γραφειοκρατικά ζητήματα που απαιτούνταν (ειδικά έντυπα).
 
Συνεπώς ενημερώνουμε τους υποψηφίους οδηγούς και τους οδηγούς άνω των 80ετών που χρειάζονται ανανέωση των αδειών οδήγησης ότι:
 
Εφεξής μπορούν, προκειμένου να εξετάζονται για την έκδοση πιστοποιητικού ικανότητας απόκτησης ή ανανέωσης άδειας οδήγησης, να προσέρχονται στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, κλείνοντας ραντεβού στην Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων, στο πλαίσιο λειτουργίας και εξυπηρέτησης των τακτικών ραντεβού, στο τηλέφωνο 26613.60516, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από όπου θα προμηθεύονται και τα ανάλογα προς συμπλήρωση από τον ιατρό έντυπα.