Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο νέος ιδιοκτήτης του «Χανδρή», Στ. Ανδρεάδης μιλά στην Ενημέρωση για τη δωρεά προς το Δήμο

Σταύρος Ανδρεάδης
17 Ιανουαρίου 2017 / 13:33
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λάτρης της Κέρκυρας δηλώνει ο πρόεδρος του Ομίλου Σάνη-Ikos Σταύρος Ανδρεάδης, ο οποίος μιλά για το σκεπτικό της δωρεάς του εξοπλισμού των δύο μονάδων στο Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.

«Μια και θα κάνουμε μια εκ βάθρων ανακαίνιση και όλος ο εξοπλισμός που θα έρθει θα είναι καινούργιος, θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε τον υφιστάμενο εξοπλισμό να τον διαθέσουμε για να καλυφθούν κάποιες ανάγκες που νομίζω ότι υπάρχουν, σ' ότι αφορά χώρους Νοσοκομείων, Γηροκομείων και όπου αλλού υπάρχει τέτοιου είδους ανάγκη. Πρόκειται για έναν μεγάλο όγκο εξοπλισμού, για το σύνολο των δωματίων και των κοινοχρήστων χώρων των δύο μεγάλων ξενοδοχείων (πρώην Χανδρή) τα οποία ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.
Θεωρήσαμε ότι η διανομή θα έπρεπε να γίνει μέσα από τους εκλεγμένους άρχοντες της περιοχής, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από μας και θα κρίνουν πού υπάρχουν ανάγκες. Έτσι τον εξοπλισμό του Corfu Chandris θα τον παραχωρήσουμε σε συνεργασία με το Δήμαρχο και του Dassia Chandris σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη.
Ερχόμαστε στην Κέρκυρα με πάρα πολύ καλή διάθεση. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνουμε εκτός Χαλκιδικής και ετσι ερχόμαστε και λίγο με δέος. Εγώ προσωπικά έρχομαι πολλά χρόνια και γνωρίζω τον τόπο. Έχουμε όρεξη να κάνουμε κάτι πραγματικά ωραίο που θα βοηθήσει και τον Τουρισμό και θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα. Σαν ένα πρώτο δείγμα καλής θέλησης, πιστέψαμε ότι πρέπει να κάνουμε αυτήν την κίνηση».

Το εργατικό δυναμικό

Σε ερώτηση του enimerosi.com  σχετικά με την απασχόληση τοπικού εργατικού δυναμικού, ο πρόεδρος του ομίλου απαντά: «Βεβαίως, είναι πολύ καλό το επίπεδο του προσωπικού και έχουμε κάθε λόγο να είναι και ντόπιοι, ώστε οι άνθρωποι να μη χρειάζεται να μετακινηθούν από τα σπίτια τους. Άλλωστε το γράφουμε και στις επιστολές προς το Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη: το περισσότερο από το 70% θα είναι ντόπιοι.

Όσο για την ανταπόκριση που βρίσκει η δωρεά από ενδιαφερόμενους αναφέρει: Μακάρι και το τελευταίο πράγμα να πάει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ακόμα και σε κάποιους μεμονωμένους, αν και αυτό είναι ευθύνη του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη».

Σε ερώτηση του enimerosi.com αν εχουν σκοπό να ακολουθήσουν αυτήν την πρακτική και σε μελλοντικές τους επενδύσεις απαντά:«Αυτό το κάνουμε στη Χαλκιδική κάθε χρόνο που ανανεώνουμε τον εξοπλισμό μας. Εκεί συνεργαζόμαστε με κάποιες οργανώσεις οι οποίες κάνουν πολύ καλή δουλειά και το κάνουμε μέσω αυτών».

Το χρονοδιάγραμμα

«Από πρώτη Φλεβάρη μπαίνει μέσα ο εργολάβος και θα πρέπει να αρχίσουμε τις κατεδαφίσεις, γιατί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην αρχή της σεζόν του 2018. Καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ στενά τα περιθώρια και πρέπει να δουλέψουμε πολύ εντατικά.
Θα γίνει μία μονάδα χωρισμένη σε δύο κτιριακούς όγκους, αλλά πιστεύουμε ότι θα γίνει πολύ καλαίσθητη και υψηλής ποιότητας, η οποία θα φέρει πολλά θετικά στον Τουρισμό της Κέρκυρας, η οποία -επαναλαμβάνω- είναι μια κούκλα». 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.