Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας, να προστατευτεί ο κόσμος»

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
17 Ιανουαρίου 2017 / 12:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, θέλοντας να εκφράσει την ανησυχία του για όσα συνέβησαν

και εξακολουθούν να συμβαίνουν με τις εγκαταστάσεις της Πετρογκάζ στα Γουβιά. Σημειώνεται στην ανακοίνωση:
«Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας παρατήρησε με ιδιαίτερη και εύλογη ανησυχία το περιστατικό της διαρροής στις εγκαταστάσεις της Πετρογκάζ στην περιοχή των Γουβιών, τις νυχτερινές ώρες μεταξύ 9ης και 10ης Ιανουαρίου. Η διαρροή έγινε άμεσα αντιληπτή από τους περίοικους, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική η οποία και πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο.
Μπορεί να ανήκει στα ευκόλως εννοούμενα αλλά η αναφορά του κινδύνου μιας τέτοιας περίπτωσης δεν πρέπει επ' ουδενί να παραλείπεται. Ό,τιδήποτε πάει στραβά σε δεξαμενές υγραερίου, αυτομάτως θέτει σε τεράστιο κίνδυνο α) οποιοδήποτε άτομο κατοικεί ή διαμένει σε μία, κάθε άλλο παρά μικρή, ακτίνα από το συμβάν, β) όλα τα διερχόμενα οχήματα και τυχόν περαστικούς που θα βρεθούν τη λάθος στιγμή στον πέριξ χώρο, γ) μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι υποχρεωμένα να βρίσκονται στο περιστατικό. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, η υποψία και μόνο πιθανού κινδύνου επηρεάζει σαφώς και την έντονη τουριστική κίνηση της περιοχής. Επιπλέον, δε μπορεί να παραβλέψει κανείς και τον κίνδυνο που ελλοχεύει και πολλαπλασιάζεται από την παρουσία σε απόσταση 100 μέτρων των δεξαμενών καυσίμων της ΒΡ.



Εξ αιτίας όλου αυτού του εκρηκτικού μείγματος, μας διακατέχει έντονη ανησυχία λαμβάνοντας υπόψη και την απόλυση όλων των υπαλλήλων της εταιρείας από το Νοέμβρη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καν προσωπικό ασφαλείας στις εγκαταστάσεις των δεξαμενών, ένα ακόμα γεγονός που εντείνει την επισφάλεια των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.
Όπως έχουμε ενημερωθεί, τον τόπο του συμβάντος επισκέφθηκε επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία εξέδωσε εντολή να αδειάσουν πλήρως οι δεξαμενές. Αυτό που το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας ανεπιφύλακτα απαιτεί είναι να διαφυλάσσονται, σε κάθε τέτοια περίπτωση, οι ζωές εργαζομένων και περιοίκων και οι ανθρώπινες περιουσίες, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από το Νόμο κανόνων ασφαλείας».