Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία στο ΙΚΑ Κέρκυρας για τις αλλαγές στην Ειδική Αγωγή

Ειδική Αγωγή
16 Ιανουαρίου 2017 / 13:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κραυγή διαμαρτυρίας ύψωσαν σήμερα οι επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ που θα διέπουν την παροχή υπηρεσιών στον κλάδο τους, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε έξω από το ΙΚΑ Κέρκυρας.

Στο πλάι τους τα μέλη του συλλόγου «Για τα παιδιά μας» που αποτελούνται από τις οικογένειες που επηρεάζονται από το νέο καθεστώς.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας και στη Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Μάλιστα για το θέμα αυτό, το σωματείο «Για τα παιδιά μας» έχει απευθύνει επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας και όλους τους συναρμόδιους αλλά και τους τοπικούς φορείς, ζητώντας να επανεξεταστούν οι αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Υγείας. 
Συμπαραστάστες στη διαμαρτυρία τους ήταν ο ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ και του συλλόγου «Μέλισσα» Σπύρος Ζουμπουλίδης καθώς και ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας.

Με τις νέες συμβάσεις που σχεδιάζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, απειλείται η βιωσιμότητα των 2.500 επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της Ειδικής Αγωγής. Σημειώνεται πως υπό την ομπρέλα της Ειδικής Αγωγής βρίσκονται λογοθεραπευτές, λογοπεδικοί, λογοπαιδαγωγοί κα. που αντιμετωπίζουν κυρίως παιδιά και εφήβους με προβλήματα λόγου (π.χ. τραυλισμός, αρθρωτικές διαταραχές),  βαρηκοΐα, προβλήματα κίνησης, αναπτυξιακές δυσκολίες, αυτισμό και άλλες σοβαρές παθήσεις.