Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβολές λόγω καιρού στο σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα

Σκάκι
12 Ιανουαρίου 2017 / 11:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αλλαγές στο πρόγραμμα του Σχολικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Κέρκυρας, το οποίο επρόκειτο να ξαναρχίσει μετά τη διακοπή των εορτών,

έφερε η επιδείνωση του καιρού που πλήττει όλη τη χώρα, αλλά και το νησί μας. Έτσι αναβλήθηκαν τα προγραμματισμένα Πρωταθλήματα στο Δημοτικό Καρουσάδων την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, αλλά και σήμερα στο 2ο Δημοτικό Θιναλίων, μετά την απόφαση που εξέδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Νικολέττα Πανδή να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Μέσης και Βόρειας Κέρκυρας λόγω του παγετού, αλλά και της ολισθηρότητας των δρόμων. Ήδη αναζητούνται, σε συνεργασία με τα σχολεία νέες ημερομηνίες. Ήδη 20 σχολεία (κυρίως της πόλης) έχουν ολοκληρώσει τα πρωταθλήματα τους στα οποία έχουν πάρει μέρος μέχρι στιγμής 1.600 μαθητές! Τα Πρωταθλήματα θα συνεχιστούν μέχρι τον Μάιο, ενώ ο Μεγάλος Τελικός θα γίνει το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας.

Τα επόμενα προγραμματισμένα πρωταθλήματα είναι τα εξής:
Δημοτικό Λακώνων                 Τετάρτη 18/1             
Δημοτικό Κ. Γαρούνα              Παρασκευή 20/1
Δημοτικό Αγρού                        Τρίτη 24/1
Δημοτικό Αργυράδων              Πέμπτη 26/1
Δημοτικό Συναράδων              Παρασκευή 27/1
 

Τουρνουά στην Κέρκυρα

Η σκακιστική κίνηση συνεχίζεται αμείωτη στο νησί και μετά την εορταστική περίοδο με συναντήσεις για τα δυο τουρνουά αργούσκακιού που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας: το 1οτουρνουά Σεβένιγκεν μεταξύ ομάδων «Captain Evans” και το ατομικό για τα μικρότερα παιδιά«Λορέντζος Μαβίλης Τζούνιορ».

Αποτελέσματα του 6ου (προτελευταίου) γύρου στο «Λορέντζος Μαβίλης Τζούνιορ»:
Βουρλής-Κωλέττης Σωκράτης-Γκουτζούκη Κατερίνα-Αργυρώ 0-1, Σκλαβούνου Ηλιάνα-Τζουβέλης Ραφαέλ1-0, Παρίση Θεοδώρα-Βλαχόπουλος Γιώργος 1-0, Γιόκα Μάρτιν-Σκλαβούνου Κέλλυ 0-1, Βλάσση Ναταλία-Βλάχος Ορέστης 0-1. Βαθμολογία πριν τον τελευταίο γύρο: 1η Σκλαβούνου Ηλιάνα 5,5 2η Γκουτζούκη Κατερίνα Αργυρώ 4,5 και 3ος Βουρλής-Κωλέττης Σωκράτης 4,5. Στην τελευταία αγωνιστική ξεχωρίζει το ντέρμπι των κοριτσιών Κατερίνα Αργυρώ Γκουτζούκη-Ηλιάνα Σκλαβούνου και οι συναντήσεις Βλάχος Ορέστης-Ηλιάνα Σκλαβούνου και Σκλαβούνου Κέλλυ-Βουρλής-Κωλέττης Σωκράτης. Αποτελέσματα: «Captain Evans», Στρατηγός Σπύρος-Κολυτάς Σπύρος 0-1, Τζουβέλης Ντιόν-Βουρλής Κωλέττης Αχιλλέας 1-0, Μακρής Σπύρος-Μακρής Φώντας 0,5-0,5, Βουρλής Κωλέττης Μιλτιάδης-Λευθεριώτης Αλέξανδρος 0,5-0,5, Τζουβέλης Ηλίας- Γεωργιάδης Αλέξανδρος 0-1.