Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον «πάγο» και σήμερα η Ήπειρος

Χιονιάς
12 Ιανουαρίου 2017 / 10:22

ΗΠΕΙΡΟΣ. Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και σήμερα το πρωί, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου σημειώνονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου

και σε συνδυασμό με τον χιονιά, κάνουν τις μετακινήσεις πεζών και οδηγών, εξαιρετικά δύσκολες έως επικίνδυνες. Συγκεκριμένα οι θερμοκρασίες στην περιοχή κυμαίνονται από -15 (Μέτσοβο) έως 3, στην Πάργα.
Από τις κατά τόπους Αστυνομικές διευθύνσεις, εκδόθηκαν ανακοινώσεις για το πού θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδεςστο οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα:

Ιωάννινα
  • Σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων.
Πρέβεζα
  • Επαρχιακή οδός Φιλιππιάδας – Πέντε Πηγαδιών (από διασταύρωση Αμμότοπου – έως Πέντε Πηγάδια)
  • Επαρχιακή Οδός από διασταύρωση Στεφάνης έως Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσπρωτικού και από Θεσπρωτικό έως Πολυστάφυλο και από Θεσπρωτικό έως Μελιανά.
Άρτα
  • Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων (Πέτα – Σκαρπάρη όρια δικαιοδοσίας μας)
  • Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων
  • Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη
  • Επαρχιακό Δίκτυο Ελάτου Κορφοβουνίου – Δαφνωτή του Δήμου Αρταίων.
Με τα φτυάρια ανά χείρας οι Γιαννιώτες
 
Εν τω μεταξύ στην πόλη των Ιωαννίνων οι έμποροι διαμαρτύρονται για την αδράνεια του Δήμου, καθώς βλέπουν το χιόνι να έχει καλύψει εμπορικούς δρόμους, πεζοδρόμια και πεζόδρομους, δυσχεραίνοντας την κίνηση του κόσμου στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, οι οποίοι και λόγω χειμερινών εκπτώσεων αναμένεται να παρουσιάσουν επιπλέον κίνηση.
Σαν αποτέλεσμα, έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και από μόνοι τους, με φτυάρια, σκούπες και ότι άλλο μέσο διαθέτουν, προσπαθούν να κάνουν προσπελάσιμο το κέντρο των Ιωαννίνων.
 
Κλειστά και σήμερα τα σχολεία
 
Κλειστές θα είναι και σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, καθώς, επίσης, και σε δημοτικά διαμερίσματα στη 'Αρτα