Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντίδραση στην απαγόρευση της στέγασης ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
11 Ιανουαρίου 2017 / 09:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οργισμένη αντίδραση έβγαλε η πλευρά της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, στην απόφαση της Επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κεφαλονιάς,

με την οποία απαγορεύεται η στέγαση των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια. Μια απόφαση που η ΕΛΜΕ καταδικάζει και θεωρεί πως καταστρατηγεί «ακόμη και την υφιστάμενη κουτσουρεμένη συνδικαλιστική νομοθεσία και οδηγεί σε ντε φάκτο δίωξη του δικαιώματος του συνδικαλισμού». Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας:
«Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο «για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με δημιουργικές δραστηριότητες»! Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και τη γενικότερη δράση τους.
Το ΔΣ θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη αφού κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, εναρμονιζόμενη με το νέο νόμο για τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα συνδικαλιστικά σωματεία των εκπαιδευτικών του νησιού και θεωρούμε τη στάση αυτή ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο χώρος εργασίας αυτοδίκαια αποτελεί χώρο άσκησης της συνδικαλιστικής δρασης και λειτουργίας και ο κλάδος θα υπερασπιστεί αυτό το δικαίωμα. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών».