Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άξιζε το βαθμό αλλά λύγισε στο τέλος 1-0 η Κέρκυρα

ΑΟΚΚ
09 Ιανουαρίου 2017 / 21:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, με το χιόνι να πέφτει στη Λεωφόρο από την έναρξη του ματς η Κέρκυρα στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά στην μοναδική ουσιαστική φάση που έκανε ο Παναθηναϊκός στο β΄ μέρος δέχθηκε γκολ επτά λεπτά πριν το τέλος του ματς και έχασε 1-0, σε ένα ματς που σε όλη τη διάρκειά του χιόνιζε.

ΑΘΗΝΑ. Ο Μ. Γρηγορίου είχε μελετήσει τον Παναθηναϊκό και στο α΄ μέρος, αν εξαιρέσουμε ένα μακρινό σουτ του Κουρμπέλη στο 24΄ που η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, δεν κινδύνεψε η Κέρκυρα, αφού είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους και δεν άφησε περιθώρια στους κυνηγούς του Παναθηναϊκού να απειλήσουν. Η ομάδα μας είχε δυο καλά σουτ με Κόντο στο 15΄ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ και Ντουαλά στο 23΄ λίγο έξω. 
Στο β΄ μέρος η χιονόπτωση συνεχίστηκε, στο 53΄ ο διαιτητής ζήτησε να αλλάξουν μπάλα να παίξουν με κίτρινη για να είναι ορατή και λίγα λεπτά μετά έκανε διακοπή για να καθαριστούν οι γραμμές από το χιόνι. Ο ρυθμός του ματς έπεσε, η Κέρκυρα σωστά στημένη δεν αφήνει τον ΠΑΟ να απειλήσει, με την πρώτη ευκαιρία στο β΄ μέρος να την έχει η Κέρκυρα στο 80΄ όταν ο Ζορμπάς βρήκε στην περιοχή τον Γεωργίου  και αυτός από το σημείο του πέναλτι έκανε το σουτ άουτ. 
Όμως τρία λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός σκοράρει, στην πρώτη του φάση στο β΄ μέρος, σε κόρνερ του Βλαχοδήμου ο Λέτο με κεφαλιά κάνει το 1-0.    Η Κέρκυρα βγήκε αμέσως και πίεσε επιθετικά για να ισοφαρίσει, κέρδισε δυο κόρνερ, είχε στο 95΄ ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή του Σπίνουλα άουτ, στο 97΄ σουτ του Ζορμπά εκτός περιοχής άουτ και έτσι έμεινε το 1-0 και η πίκρα της ήττας για την Κέρκυρα που άξιζε να πάρει την ισοπαλία στο ματς αυτό. 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Μέστο, Μολέντο, Κουτρουμπής (69΄ Π. Βλαχοδήμος), Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (86΄ Μαρινάκης), Μπουμάλ, Λέτο (93΄ Ρέις) , Μπεργκ.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Ανδρεόπουλος (86΄ Γκόμεζ), Σιόντης, Γεωργίου (91΄ Παμλίδης), Ζορμπάς, Κόντος (69΄ Επστάιν), Ντουαλά.
 
Η 2η (εξ΄αναβολής) αγωνιστική
 
Ατρόμητος - Λεβαδειακός 2-0
Βέροια - Ηρακλής ανεβλήθη
Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 3-2
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Παναιτωλικός -Πανιώνιος 0-2
Πλατανιάς - ΑΕ Λάρισα 3-2
Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-2
Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 1-0
 
Η βαθμολογία
 
Ολυμπιακός 37
Ξάνθη 25
Πανιώνιος 25
Παναθηναϊκός 25
ΠΑΣ Γιάννινα 22
ΑΕΚ 21
Ατρόμητος 21
ΠΑΟΚ 20
Πλατανιάς 20
Παναιτωλικός 16
Αστέρας Τρ. 16
ΑΟΚ Κέρκυρα 13
ΑΕ Λάρισας 13
Λεβαδειακός 12
Βέροια 8
Ηρακλής 7
*Βέροια, Ηρακλής έχουν ένα ματς λιγότερο.
** Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς ποινή από πέρσι
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια