Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο φορτίο με 206 κιλά χασίς στα χέρια της αστυνομίας

Ηγουμενίτσα
31 Δεκεμβρίου 2016 / 12:20

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Με δύο αυτοκίνητα, ένα μπροστά να ελέγχει και το άλλο πίσω φορτωμένο με ναρκωτικά, προσπάθησε συμμορία τριών ατόμων να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

 Οι τρεις άνδρες, δύο 23χρονοι και ένας 37χρονος συνελήφθησαν σε μπλόκο στη Λεπτοκαρυά Φιλιατών.
Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας, τα ξημερώματα της Παρασκευής από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος μετέφερε με το αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας (στο πορτ – μπαγκάζ και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου), 68 αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 205.930 γραμμαρίων.

Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο άνδρες, 37 και 23 ετών, οι οποίοι επέβαιναν στο άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι για το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν φορτωμένο με τα ναρκωτικά, είχε δηλωθεί ως κλεμμένο την 26-10-2016 στο Τ.Α. Χαλανδρίου και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, κλοπής τροχοφόρων και πλαστογραφίας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.