Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εδώ μένει κόσμος (34) - Δύο ώρες μουσική ακόμα

Γιώργος Ζούμπος
29 Δεκεμβρίου 2016 / 12:03

Γράφει ο Γιώργος Ζούμπος

Το ρεπορτάζ της περασμένης Παρασκευής 23/12/16 στην «Καθημερινή Ενημέρωση» θύμισε ένα υπάρχον ζήτημα για την Παλιά Πόλη το οποίο… επικαιροποιείται: «Παράταση ωραρίου μουσικών οργάνων». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ενδιαφερόμενο σωματείο επαγγελματιών έφθασε σε μία καταρχήν συμφωνία με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο κο Σπύρο Καλούδη η οποία αφορά παράταση του ωραρίου μουσικής ως τα μεσάνυχτα το χειμώνα και ως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα το καλοκαίρι.
Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος επέδειξαν  «διαλλακτική στάση» χωρίς προφανώς να συζητήσουν το θέμα και με τους… ενοχλητικούς κατοίκους της Παλιάς Πόλης.

Έχουμε στην περίπτωση αυτή δύο δεδομένα:
1) Οι επαγγελματίες ζητούν παράταση του ωραρίου προκειμένου να λειτουργήσουν καλύτερα οι επιχειρήσεις τους, και από την πλευρά τους έχουν δίκιο.
2) Η  Παλιά Πόλη κατοικείται ακόμα και οι κάτοικοι εργάζονται και (κακώς βέβαια) θέλουν και κάποια ησυχία. 

Ως τώρα βασικό σημείο τριβής ήταν η ένταση της μουσικής. 
Πριν λοιπόν η «Επιτροπή Ποιότητας Ζωής» κάνει οριστικά δεκτή την αύξηση του διώρου, οφείλει να ζητήσει και την άποψη των συλλόγων των κατοίκων της Παλιάς Πόλης - τουλάχιστον. ‘Όχι μόνο για την χρονική παράταση αλλά και για τα … ντεσιμπέλ, διότι άλλο να υπάρχει δίπλα σου μαγαζί με μουσική περιορισμένης έντασης και άλλο η ένταση να είναι μόνιμα στο … δόξα πατρί. Ακόμα, άλλο καλοκαίρι με παράθυρα ανοιχτά και άλλο χειμώνας με παράθυρα κλειστά.
Αν και μερικοί ενοχλούνται από το γεγονός, η πόλη κατοικείται ακόμα.