Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανησυχία για τις εξελίξεις σε ΔΟΛ και Πήγασο

ποεσυ
21 Δεκεμβρίου 2016 / 17:59

ΑΘΗΝΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) παρακολουθεί με ανησυχία τις δυσμενείς εξελίξεις σε δυο -άλλοτε- κραταιά συγκροτήματα ΜΜΕ, στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και στον Πήγασο.

Εξελίξεις με επιπτώσεις σε ιστορικές εφημερίδες όπως «Τα Νέα», «Το Βήμα», το «Έθνος», το «Έθνος της Κυριακής», η «Ημερησία», το «Goal News», αλλά και σε περιοδικά και ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης. 
Η ΠΟΕΣΥ απαιτεί από τους εργοδότες των συγκεκριμένων συγκροτημάτων - και από όλους όσοι ακολουθούν παρόμοιες πρακτικές -, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εκατοντάδων συναδέλφων που απασχολούν, αλλά και στην ιστορία των τίτλων τους. Και ταυτόχρονα να αποφευχθούν καταστροφικές εξελίξεις που μπορεί να πάρουν τον χαρακτήρα ντόμινο στο χώρο των ΜΜΕ. 
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι βιώνουν δύσκολες ώρες σε γιορτινές μέρες, προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και το δώρο των Χριστουγέννων, αγωνιζόμενοι για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.