Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άφησαν αποκαΐδια σε εννιά σωματεία οι εκλογές της Ένωσης

ΕΠΣΚ εκλογές
20 Δεκεμβρίου 2016 / 19:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ντόρος για τις εκλογές της ΕΠΟ, από την αρχή του χρόνου ήταν έντονος όπως και η προσπάθεια δυο στρατοπέδων, αυτών που στήριζαν την τότε διοίκηση της ΕΠΟ και αυτών που ήθελαν να την γκρεμίσουν, από την μια πλευρά η πλευρά που στήριζε ο Ολυμπιακός και από την άλλη υπάρχει και υπάρχει στήριξη από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ.

Ακούστηκαν ουκ ολίγα για κάθε Ένωση που γινόταν εκλογές και το βάρος των δημοσιευμάτων όλων των ΜΜΕ μιλούσαν για χρηματισμούς  και εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων. Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει, αλλά αυτό ήταν το επίκεντρο συζήτησης σε κάθε περιοχή όπου είχαμε εκλογές για την τοπική Ένωση.
Είχαμε και εδώ εκλογές την περασμένη βδομάδα, γνωστό είναι όπως και τα αποτελέσματα όπου η παράταξη του κ. Ποζίδη πήρε 27 ψήφους και έξι έδρες, έναντι των συνασπισμένων αντιπάλων που πήραν 23 και πέντε έδρες. Δεν θα σταθούμε σε όσα ακούστηκαν και όσα έγιναν, άλλωστε όλοι όσοι είχαν συμμετοχή ξέρουν πολύ καλά τι παίχθηκε αυτές τις μέρες, άλλωστε ήταν οι εκλογές που θα μείνουν στην ιστορία και δεν υπάρχουν νικήτρια και ηττημένη παράταξη, αλλά ίσως βγήκε χαμένο μόνο το Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, αυτό θα το δούμε σε βάθος χρόνου. 
Εκείνο όμως που πραγματικά έχει κάνει πολλά σωματεία να «σφαχτούν» κυριολεκτικά είναι τα Δ.Σ. αφού οι πιέσεις από τις δυο πλευρές για να αποσπάσουν την ψήφο έφεραν πολλές συνεδριάσεις και πάρθηκαν πρώτη φορά αποφάσεις για το τι θα ψηφίσουν και ποιοι θα είναι οι αντίκλητοι. Όμως φάνηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις άλλες οι αποφάσεις του Δ.Σ., άλλο το ψηφοδέλτιο που έπεσε στην κάλπη και ήδη έχουμε φανερά «σφαγή» σε τέσσερα σωματεία, για το θέμα των εκλογών, το ένα είναι γνωστό, μιλάμε για την Βολίδα που και πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία μέσα στην αίθουσα είχαμε κόντρα διοίκησης και προέδρου παρουσία όλων, ένα άλλο σωματείο ιστορικό την επομένη «παραίτησε» τον πρόεδρο, σε τρίτο εκτός πόλης με κιτρινόμαυρα ο πρόεδρος παραιτήθηκε στο Δ.Σ. και αναμένονται εξελίξεις.   Στο τέταρτο το Δ.Σ. είχε αποφασίσει να μην ενδώσει στις πιέσεις και η απόφαση του Δ.Σ. ήταν να ψηφίσει ΛΕΥΚΟ ο πρόεδρος, όμως στην κάλπη δεν βρέθηκε τέτοιο ψηφοδέλτιο, άρα ο πρόεδρος δεν ψήφισε αυτό που αποφασίστηκε και ήδη από το Δ.Σ. έχουν παραιτηθεί επτά μέλη. Αυτά είναι τα φανερά αποκαΐδια των εκλογών, με αρκετές άλλες περιπτώσεις που ενώ υπάρχουν πολλές τριβές, δεν βγήκαν φανερά και δημόσια να μιλήσουν τα μέλη των Δ.Σ. ή οι πρόεδροι, θέλησαν να αποφύγει η διένεξη τη δημοσιότητα, αλλά γεγονός είναι ότι μεγάλα εσωτερικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε εννέα συνολικά σωματεία. Εκλογές που ελπίζουμε, άσχετα με το ποιος θα διοικήσει και ποιος θα είναι αντιπολίτευση, ότι θα βρεθεί κοινή συνισταμένη για να βοηθηθεί το Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, που το έχει μεγάλη ανάγκη.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια