Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ομάδα παίδων - κορασίδων του ΣΠΖ στον τελικό του πρωταθλήματος Ελλάδας

Σκάκι
15 Δεκεμβρίου 2016 / 11:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναχωρεί σήμερα η ομάδα Παίδων - Κορασίδων του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας για τη Θεσσαλονίκη όπου θα αγωνιστεί στην Τελική φάση του 9ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Ελλάδας Παίδων Κορασίδων

που διεξάγεται στους χώρους του ξενοδοχείου Φιλίππειον από 15 έως και 18 Δεκεμβρίου.
Στο Πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος οι 18 καλύτερες ομάδες συλλόγων από όλη την Ελλάδα, οι οποίες έχουν προκριθεί κατακτώντας τα τοπικά πρωταθλήματα των περιοχών τους. Η ομάδα της Κέρκυρας προκρίθηκε κατακτώντας το Πρωτάθλημα Δ. Ελλάδας. Η σύνθεση των ομάδων είναι εξαμελής. 1η σκακιέρα από την κατηγορία παίδων (κάτω των 16 ετών), 2η σκακιέρα,   από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 14 ετών), 3η σκακιέρα, από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 12 ετών), 4η σκακιέρα,  από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 10 ετών), 5η σκακιέρα, από την κατηγορία κορασίδων (κάτω των 16 ετών) και 6η σκακιέρα, από την κατηγορία παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών).
Οι αγώνες στην τελική φάση θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
 
Το πρόγραμμα των αγώνων
Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου: 1ος γύρος - 17:00
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου: 2ος γύρος - 10:00
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου: 3ος γύρος - 17:00
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 4ος γύρος - 10:00
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 5ος γύρος - 17:00
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 6ος γύρος - 09:30
 
Όλες οι παρτίδες θα μεταδίδονται ζωντανά και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στη διεύθυνση chessfed.gr/youthteam2016.
 
Ο Σ.Π.Ζ. Κερκύρας φέτος κατεβάζει την ισχυρότερη ομάδα από όλες τις προηγούμενες χρονιές, και στόχο έχει μια θέση στην 1η εξάδα, που θα δώσει και την πρόκριση στην τελική φάση της επόμενης χρονιάς. Η σύνθεση της ομάδας μας είναι: Σπύρος Κολυτάς, Σπύρος Μακρής, Αλέξανδρος Λευθεριώτης, Ηλιάνα Σκλαβούνου, Θεοδώρα Παρίση-Μεσημέρη και Αικατερίνη-Αργυρώ Γκουτζούκη. Αναπληρωματικοί είναι οι: Σπύρος Τησαρχόντου, Μαριάννα Μακαντάνη, Κωνσταντίνος Μακαντάνης και Κέλλυ Σκλαβούνου.
 
Μαβίλης junior και 1Ο Captain Evans: Αποτελέσματα
 
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο 3ος γύρος και των δύο τουρνουά που διεξάγονται στο νησί: Το 1ο Τουρνουά «Captain Evans», στο οποίο αγωνίζονται οι καλύτεροι νέοι και βετεράνοι σκακιστές του νησιού, χωρισμένοι σε 2 επταμελείς ομάδες, τους Μπλε και τους Κόκκινους. Στον πρώτο γύρο η Μπλε ομάδα κέρδισε με σκορ 4-3, ενώ στον δεύτερο οι Κόκκινοι ισοφάρισαν, επίσης με 4-3. Στον 2ο γύρο τα ατομικά αποτελέσματα ήταν: Μάστορας Γ.-Βουρλής Κωλέττης Μ. 0-1, Κολυτάς Σ.-Τρύφωνας Σ. 0,5-0,5, Βουρλής Κωλέττης Α.-Τζουβέλης Η. 1-0, Μακρής Φ.-Ντετζονάι Ν. 1-0, Λευθεριώτης Α.-Στρατηγός Σ. 1-0, Γεωργιάδης Α.-Μακρής Σ. 0,5-0,5.
Παράλληλα στο τουρνουά για τα μικρότερα παιδιά «Λορέντζος Μαβίλης Junior» που συμμετέχουν πολλοί ταλαντούχοι νεαροί σκακιστές, τα αποτελέσματα ήταν: Βλάχος Ο.-Βουρλής Κωλέττης Σ. 0-1, Παρίση Θ.-Σκλαβούνου Η. 0-1, Βλάση Ν.- Γκουτζούκη Α. 0-1,. Γιόκα Μ.-Γιόκα Ε. 1-0, Μπατάς Σ.-Σκορδίλη Ε. 0-1, Σκλαβούνου Κ.-Βλάση Μ. 1-0, Βλαχόπουλος Γ.- Μουρίκης Φ. 0-1.
 
Σούπερ τουρνουά στο Λονδίνο
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Λονδίνο το London Classic, ένα από τα ισχυρότερα τουρνουά που έχουν διοργανωθεί ποτέ, με τη συμμετοχή 10 κορυφαίων σκακιστών: Άναντ, Νακαμούρα, Καρουάνα, Σο, Τοπάλοβ, Βασιέ-Λαγκράβ, Άνταμς, Κράμνικ, Γκίρι και Αρονιάν. Μέχρι στιγμής στον 4ο γύρο προηγείται ο νεαρός Αμερικανός (Φιλιππινέζικης καταγωγής) Γουέσλει Σο. Ο Σο θεωρείται το ανερχόμενο ταλέντο που στο μέλλον θα έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία του παγκόσμιου πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν.