Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παχιά η ουρά…

Ελίνα Λάσκαρι
06 Δεκεμβρίου 2016 / 11:56

Γράφει η Ελίνα Λάσκαρι

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η δημιουργία πλούτου και όχι η διανομή του. Επιβάλλεται να αυτοπροσδιοριστούμε ως κοινωνία με άξονα το μέλλον αντί για το παρελθόν και να υπογράψουμε μια νέα κοινωνική συμφωνία μεταξύ μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φέσσας, πρόεδρος του ΣΕΒ, σε ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου. « Η αληθινή σύγκριση δεν είναι μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς αλλά μεταξύ του προστατευτισμού, των κλειστών συνόρων και των ανοικτών αγορών και κοινωνιών. Ας δώσουμε σ΄αυτή την ανοικτή κοινωνία και οικονομία που διαμορφώνει η Ε.Ε. τη δυνατότητα στους Έλληνες να μείνουν στη χώρα τους, στους ξένους να επενδύσουν και στις επιχειρήσεις να δώσουν δουλειά στους συμπατριώτες μας και έσοδα στα δημόσια ταμεία».
Την αλήθεια των λόγων του κ. Φέσσα δείχνει να αντιλαμβάνεται το οικονομικό επιτελείο που με τον υπουργό οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, τον αναπληρωτή του Αλ. Χαρίτση, τον Γ. Χουλιαράκη, τον Γ. Σταθάκη και την Ε. Κουντουρά θα παρευρεθεί σε δύο περίπου εβδομάδες στο 18ο ετήσιο Greek Investor Forum, στη Ν. Υόρκη, προσδοκώντας επενδυτικά κεφάλαια και πρόσβαση στο περιβάλλον του προέδρου Τράμπ, μέσω του διάσημου οικονομικού του συμβούλου, που θα είναι και το τιμώμενο πρόσωπο.
Την αγνοεί όμως επιδεικτικά η ΠΙΝ, η οποία με πρόφαση την πιθανολογούμενη βλάβη που θα υποστεί η Natura 2000 από τα έργα εκσυγχρονισμού του άθλιου αεροδρομίου μας, συνεχίζει να βάζει εμπόδια στα σχέδια της Fraport.
Ήτανε που ήτανε δηλαδή φτωχό τ΄αρνί, είχε και παχιά ουρά…