Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Black Friday φέτος και στην Κέρκυρα!

Black Friday
24 Nov 2016 / 14:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έρχεται και στην Κέρκυρα το αμερικάνικο έθιμο της Black Friday (Μαύρη Παρασκευή). Οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων το είχαν ήδη προαναγγείλει, ενώ και μεμονωμένα εμπορικά κερκυραϊκά καταστήματα, είχαν αποφασίσει να προωθήσουν κατ΄αυτόν τον τρόπο τα εμπορεύματά τους.

Με μια απόφαση της τελευταίας στιγμής, ο εμπορικός σύλλογος πήρε την πρωτοβουλία να ενιαιοποιήσει την εμπορική δραστηριότητα της 25ης Νοεμβρίου. Με ανακοίνωση που μοιράζεται σε όλα τα καταστήματα της πόλης, «ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας προτείνει στα Κερκυραϊκά καταστήματα να συμμετέχουν στην προωθητική φιέστα BLACK FRIDAY που σηματοδοτεί (σύμφωνα με τα πρότυπα της Αμερικανικής αγοράς) την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών την Παρασκευή 25/11/16 .
Τα καταστήματα έχουν την δυνατότητα βάσει του νόμου να κάνουν προσφορές στο 50% των εμπορευμάτων τους, τηρώντας όλες τις διατάξεις του νόμου που προβλέπονται για τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες». 

Η Black Friday είναι μια αμερικάνικη ιδέα και είναι πάντα την επόμενη μέρα από την «Ημέρα των Ευχαριστιών».  Η ονομασία προέρχεται από τη Φιλαδέλφεια, και ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να περιγράψει τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων, που εξορμούσαν στα καταστήματα για να κάνουν τα ψώνια τους. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών, και η Black Friday προσφέρει φανταστικά καλές τιμές και εξαιρετικές προσφορές.

Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ.  Στις αρχές της δεκαετίας του '60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.