Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Νόνη Μάστορα
24 Nov 2016 / 10:29

Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών – ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση, πιο αποκρουστική από ποτέ σήμερα, με την οικονομική κρίση να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών –ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση, πιο αποκρουστική από ποτέ σήμερα, με την οικονομική κρίση να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.
Η βία κατά των Γυναικών, σε όλες τις μορφές της, εξακολουθεί να είναι μια συστηματική και διαδεδομένη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το πιο αποσιωπημένο έγκλημα διαρκείας. Δεν απορρέει ούτε αφορά σε συγκεκριμένο πολιτισμό, κουλτούρα, χώρα ή ομάδα γυναικών.
Κάθε Γυναίκα, λόγω του φύλου της, κινδυνεύει να γίνει θύμα ψυχολογικής, σωματικής σεξουαλικής βίας, ανεξάρτητα από το πόσο μορφωμένη, πόσο επιτυχημένη ή πόσο εύπορη είναι. Αν πάλι δεν είναι τίποτα από αυτά, αν είναι μετανάστρια, πρόσφυγας, γυναίκα με αναπηρία ή άνεργη τόσο το χειρότερο……ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων κατανοώντας τη σημασία του προβλήματος, υλοποίησε με επιτυχία το πρώτο εθνικό συγκροτημένο πρόγραμμα μέσω ενός δικτύου δομών που λειτουργεί σε όλη τη χώρα και προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη στις Γυναίκες θύματα βίας, Το δίκτυο αποτελείται από την Τηλεφωνική Γραμμή SOS, 40 Συμβουλευτικά Κέντρα και 21 Ξενώνες που παρέχουν πληροφόρηση, ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία. Το εν λόγω δίκτυο χρηματοδοτείται για τη νέα περίοδο 2014-2020 και διευρύνει τις υπηρεσίες του και στο πεδίο της επαγγελματικής στήριξης των θυμάτων.
Η βία κατά των Γυναικών αναγνωρίζεται διεθνώς ως έγκλημα. Τα θύματα ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ, η κοινωνία δεν κλείνει πια τα μάτια, δεν δείχνει ανοχή.
Ένωσε και εσύ τη φωνή σου με όλους τους πολίτες του κόσμου που αγωνίζονται να σταματήσει κάθε είδους βία προς τις Γυναίκες της Γης.

Νόνη Μάστορα
Αντιδήμαρχος Μαθρακίου-
Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής
Ισότητας των Φύλων